Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαουδ. Αραβία: Το project σε 125 μίλια ακτογραμμής που θα αποφέρει 4 δισ. δολ. ετησίως και 35.000 θέσεις εργασίας

Σαουδ. Αραβία: Το project σε 125 μίλια ακτογραμμής που θα αποφέρει 4 δισ. δολ. ετησίως και 35.000 θέσεις εργασίας
«Ενστάσεις» ως προς την επιτυχία του έργου έχει ο ανώτερος οικονομολόγος για τις αναδυόμενες αγορές της Capital Economics
Η Σαουδική Αραβία έχει παρουσιάσει ένα μεγάλο τουριστικό project που εκτίνεται σε περισσότερα από 100 μίλια ακτογραμμής στην Ερυθρά Θάλασσα ως μέρος των συνεχόμενων προσπαθειών για την τόνωση της οικονομία και της διεθνούς κατάστασης του Βασιλείου της Μέσης Ανατολής.
Στο πλαίσιο αυτό, 50 νησιά θα μετασχηματισμού σε «έναν εξαίρετο προορισμό για τουρισμό πολυτελείας» που θα υπόκεινται σε νόμους σύμφωνους με τα διεθνή πρότυπα.
Η ανάπτυξη μαμούθ, η οποία υπερβαίνει το μέγεθος του Βελγίου, υποστηρίζεται από το ταμείο κρατικών επενδύσεων της χώρας και πρόκειται να δημιουργήσει έως 35.000 θέσεις εργασίας και να προσθέσει -μετά την ολοκλήρωση- έως και 4 δισ. δολ. σε ετήσια βάση.
Η πρώτη φάση του έργου αναμένεται να αρχίσει το φθινόπωρο του 2019 και να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2022.
Σε αυτή τη φάση θα περιλαμβάνονται ανάπτυξη ξενοδοχείων, οικιστικών μονάδων, αεροδρόμιο, λιμάνι και άλλους μεταφορικούς συνδέσμους.
Ωστόσο, ο William Jackson, ανώτερος οικονομολόγος για τις αναδυόμενες αγορές της Capital Economics επισημαίνει στο CNBC ότι αν και το σχέδιο θα μπορούσε να προσφέρει στην οικονομία κάποια διαφοροποίηση που την έχει πολλή ανάγκη, τα εμπόδια -χρηματοπιστωτικά και ρυθμιστικά- παραμένουν υψηλά.
«Η ανησυχία που θα είχα είναι ότι θα είναι πολύ ακριβό να αναπτύξεις μια περιοχή.
Ωστόσο τα εμπόδια για την επιτυχία της είναι αρκετά, συμπεριλαμβανομένου της βελτίωσης της πρόσβασης στις τουριστικές βίζες και της χαλάρωσης των πιο συντηρητικών κοινωνικών νομών της χώρας.
Αυτό εξαρτάται από το πόσο μεγάλα βήματα είναι διατεθειμένες να φτάσουν οι αρχές αλλά και την έκταση στην οποία θα αντιμετωπίσουν μια μαζική αντίδραση του κόσμου.
Επιπλέον, ο τουρισμός σε αυτή τη χώρα θα αντιμετωπίσει μεγάλο ανταγωνισμό από το Ντουμπάι και -ανάλογα με την κατάσταση ασφαλείας- την Αίγυπτο» ανέφερε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης