Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Bill Gates δώρισε μετοχές αξίας 4,6 δισ. δολ. σε φιλανθρωπίες - Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά από το 2000

Ο Bill Gates δώρισε μετοχές αξίας 4,6 δισ. δολ. σε φιλανθρωπίες - Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά από το 2000
Η προγούμενη δωρεά είχε πραγματοποιηθεί επίσης από τον Gates, και είχει συνολική αξία άνω των 20 δισ. δολ.
Την μεγαλύτερη δωρεά των τελευταίων 17 ετών πραγματοποίησε ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, προσφέροντας μετοχές του κολοσσού συνολικής αξίας 4,6 δισ. δολ.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε ανακοίνωσή της, ο Gates δώρισε συνολικά 65 εκατομμύρια μετοχές της Microsoft Corp, οι οποίες αντιστοιχούν στο 5% της συνολικής του περιουσίας, γεγονός που περιορίζει το ποσοστό συμμετοχής του στην εταιρεία στο 1,3%.
Μέχρι στιγμής, ο αποδέκτης της δωρεάς δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός, ωστόσο η πλειοψηφία των προηγούμενων δωρεών του αφορούσαν το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, το οποίο έχει δημιουργηθεί από τον ίδιο με στόχο την προώθηση της παγκόσμιας ανάπτυξης.
Σημειώνεται ότι η προηγούμενη μεγάλη δωρεά είχε πραγματοποιηθεί το 2000 ξανά από τον Gates, και υπολογίζεται σε περισσότερα από 20 δισ. δολ. συνολικά.
Πλέον, ο ιδρυτής της Microsoft έχει πραγματοποιήσει συνολικές φιλανθρωπικές δωρεές συνολικού ύψους 50 δισ. δολ. βάσει της πρόσφατης οικονομικής έκθεσης του ιδρύματος.
Μέχρι τον Ιούλιο του 2017, η περιουσία του Gates ανερχόταν σε 89,9 δισ. δολ. γεγονός που τον καθιστούσε τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, προτού η θέση του καταρριφθεί προσωρινά από τον ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης