Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: O Trump και τα εργασιακά είναι τα «τελευταία χαρτιά» του SPD για να μειώσει τη διαφορά από το CDU

tags :
Reuters: O Trump και τα εργασιακά είναι τα «τελευταία χαρτιά» του SPD για να μειώσει τη διαφορά από το CDU
O ηγέτης του SPD, Martin Schulz επικρίνει το CDU ότι, αντιτίθεται σε αυξήσεις μισθών σε κατηγορίες εργαζομένων 
Ακριβώς ένα μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές της Γερμανίας (24/9) και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) καταβάλλουν την ύστατη προσπάθεια για να περιορίσουν τη μεγάλη δημοσκοπική διαφορά, που τους χωρίζει από τη Χριστιανοδημοκρατική συμμαχία (CDU) της καγκελαρίου, Angela Merkel.
Το SPD συγκεντρώνει ποσοστό περίπου 24% στην πρόθεση ψήφου και υπολείπεται κατά πολύ από το CDU, το οποίο επιλέγει ένα ποσοστό 38%.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα του SPD είναι η δυσκολία ως προς τη διαφοροποίηση από το CDU με το οποίο συγκυβερνά ως μικρότερος κυβερνητικός εταίρος στον μεγάλο συνασπισμό.
Οι Σοσιαλδημοκράτες επιθυμούν να αποφύγουν μία νέα συνεργασία με τους Χριστιανοδημοκράτες, ωστόσο όπως παρατηρεί το Reuters, είναι η μοναδικός κυβερνητικός συνασπισμός που μπορεί να εγγυηθεί σταθερότητα στη γερμανική πολιτική σκηνή.
«Πρέπει να είμαστε πιο συναισθηματικοί, να αγωνιστούμε και να αναγκάσουμε τη Merkel να μιλήσει με σαφήνεια, ώστε οι διαφορές μας από το CDU να γίνουν σαφείς», τόνισε η υπουργός Εργασίας του SPD Andrea Nahles στη Handelsblatt.
Ο Nahles κατηγόρησε τη Merkel, η οποία διεκδικεί μία τέταρτη θητεία στην καγκελαρία, ότι προσπαθεί να κερδίσει τις εκλογές με ασαφές πρόγραμμα.
Το 2016, η προσφυγική κρίση στη Γερμανία αποτελούσε πρόβλημα για την καγκελάριο, ωστόσο η σταθεροποίηση των μεταναστευτικών ροών και η μείωση της ανεργίας ισχυροποιούν την αντίληψη, πως η Merkel αποτελεί εγγύηση σε έναν αβέβαιο κόσμο.
Επιδιώκοντας να διαφοροποιηθεί από τη Merkel, ο ηγέτης του SPD, Martin Schulz επικρίνει το CDU ότι, αντιτίθεται σε αυξήσεις μισθών σε κατηγορίες εργαζομένων με επισφαλείς σχέσεις εργασίας.
Σήμερα ο Schulz επισκέπτεται το Έσσεν στην περιοχή του Ρουρ στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, που ήταν στο επίκεντρο του μεταπολεμικού «οικονομικού θαύματος» της Γερμανίας αλλά τώρα διέρχεται περίοδο αποβιομηχανοποίησης.
Το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας, η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, ήταν παραδοσιακά το προπύργιο του SPD, αλλά το κόμμα ηττήθηκε σε περιφερειακές εκλογές τον Μάιο 2017 από το CDU.
Η προεκλογική εκστρατεία του Schulz απέτυχε παταγωδώς, αν και είχε στο επίκεντρό της την υπόσχεση για «κοινωνική δικαιοσύνη».
Επιδιώκοντας να διαφοροποιηθεί από τη Merkel ο ηγέτης του SPD δεσμεύθηκε να αποσύρει τα πυρηνικά όπλα, που διαθέτουν οι ΗΠΑ στη γερμανική επικράτεια, εάν επικρατήσει στις εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης