Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Το «βλέμμα» των επενδυτών στο Jackson Hole

Οριακές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Το «βλέμμα» των επενδυτών στο Jackson Hole
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,3%
Με οριακές μεταβολές έκλεισαν σήμερα (24/8/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το συμπόσιο κεντρικών τραπεζικών του Jackson Hole.
Έτσι, ο DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε με κέρδη 0,05%, στις 12.180,00 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,33%, στις 7.407,06 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με απώλειες 0,04%, στις 5.113,13 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,3%, με τα περισσότερα χρηματιστήρια να τερματίζουν σε θετικό έδαφος.
Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, οι επενδυτές έδειξαν να αγνοούν τα απογοητευτικά στοιχεία για τη βρετανική οικονομία και να επικεντρώνονται περισσότερο στη σύνοδο των κεντρικών τραπεζιτών.
Σημερινά στοιχεία επιβεβαίωσαν ότι η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε μόλις κατά 0,3% κατά το β’ τρίμηνο του 2017, ενώ έδειξαν μια σημαντική επιβράδυνση στιας καταναλωτικές δαπάνες.
Σήμερα ξεκινά το συμπόσιο νομισματικής πολιτικής στο Jackson Hole, όπου πρόκειται να συναντηθούν κορυφαίοι κεντρικοί τραπεζίτες.
Αύριο (25/8), θα μιλήσουν η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Janet Yellen, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ, ECB), Mario Draghi, με τους επενδυτές να ελπίζουν για ενδείξεις σχετικά με το μέλλον της νομισματικής πολιτικής και για τα δύο ιδρύματα.
Ενώ οι περισσότεροι δεν αναμένουν σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με επόμενες αυξήσεις των επιτοκίων, οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να μελετήσουν προσεχτικά τις ομιλίες των κεντρικών τραπεζιτών, για μια οποιαδήποτε ένδειξη που θα μπορούσε να υποδηλώσει μια αλλαγή στην πολιτική τους κατά τους ερχόμενους μήνες.


Μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων της σημερινής συνεδρίασης ήταν οι μετοχές κατασκευαστικών εταιρειών και υλικών, με τις μετοχές της CRH να κλείνουν με κέρδη 3,8%, καθώς, σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία πούλησε την αμερικανική της μονάδα στην Beacon Roofing, έναντι 2,63 δισ. δολ. σε μετρητά.
Την ίδια ώρα, η Provident σημείωσε «άλμα» 13%, έχοντας διολισθήσει περισσότερο από 66% νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, στον απόηχο της αποχώρησης του διευθύνοντος συμβούλου της.
Στον αντίποδα, οι μετοχές του κλάδου λιανεμπορίου έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος, με την Dixons να καταγράφει «βουτιά» μεγαλύτερη του 23%, καθώς η εταιρεία υποβάθμισε τις προβλέψεις κερδοφορίας της για το σύνολο του 2017, λόγω των δυσκολότερων συνθηκών της αγοράς.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης