Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Κλείστε γρήγορα τα προαπαιτούμενα το μήνυμα Τσίπρα στους υπουργούς

Reuters: Κλείστε γρήγορα τα προαπαιτούμενα το μήνυμα Τσίπρα στους υπουργούς
Στόχος η αξιολόγηση να κλείσει το γρηγορότερο δυνατόν
Στο υπουργικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα (18/9) και στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αναφέρεται άρθρο του Reuters.
Σε αυτό παρατίθενται οι δηλώσεις του Τσίπρας προς τους υπουργούς ότι θα πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου η γ’ αξιολόγηση να κλείσει «όσον το δυνατόν ταχύτερα».
«Θέλω να έχουμε ολοκληρώσει όλες τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τη γ’ αξιολόγηση έως τον Νοέμβριο, προκειμένου να αποφύγουμε να δώσουμε στον οποιοδήποτε δικαιολογίες, είτε εντός, είτε εκτός χώρας», δήλωσε ο Τσίπρας.
Παράλληλα, συνεχίζει το Reuters, ο Τσίπρας έστειλε ένα μήνυμα στους δανειστές, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται περισσότερη λιτότητα αλλά μέτρα τα οποία θα στηρίξουν την ανάπτυξη, καθώς η χώρα εξέρχεται της κρίσης.
«Νομίζω ότι όλοι συνειδητοποιούμε, και οι πιστωτές μας, ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι η ενδυνάμωση της ανάπτυξης και όχι να συζητάμε για την εφαρμογή περισσότερων δημοσιονομικών περιορισμών», προσέθεσε.
Ο προϋπολογισμός του 2018, τα κόκκινα δάνεια, η αγορά ενέργειας και οι ιδιωτικοποιήσεις είναι μερικά από τα θέματα που θα εξετασθούν στη γ’ αξιολόγηση.
Το Reuters σημειώνει ότι οι προηγούμενες αξιολογήσεις καθυστέρησαν λόγω διαφωνιών για θέματα που αφορούσαν τα δημοσιονομικά μεγέθη, τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και το χρέος.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης