Τελευταία Νέα
Διεθνή

Puigdemont (κυβερνήτης Καταλονίας): Στο δημοψήφισμα στις 1/10 θα ακουστεί η φωνή μας σε όλη την Ευρώπη

Puigdemont (κυβερνήτης Καταλονίας): Στο δημοψήφισμα στις 1/10 θα ακουστεί η φωνή μας σε όλη την Ευρώπη
Όσο περισσότερο η Ισπανία ενισχύει την καταστολή της στο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας τόσο ενισχύει την ψηφοφορία είπε ο κυβερνήτης της Καταλονίας
Την θέση ότι στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, το οποίο είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, θα ακουστεί ηχηρά η φωνή των Καταλανών σε όλη την Ευρώπη διατύπωσε ο κυβερνήτης της Καταλονίας, Carles Puidgemont, ο οποίος επιτέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ότι δεν ακούει τα αιτήματα των πολιτών του.
Επιπλέον, ο Puigdemont υποστήριξε ότι όσο η κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας ενισχύει την καταστολή της κατά του δημοψηφίσματος τόσο ενισχύεται η θέληση των πολιτών να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα.
Σημειώνεται πως το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας έκρινε αντισυνταγματικό το δημοψήφισμα, ενώ με δικαστική απόφαση έχει «κατέβει» η επίσημη ιστοσελίδα του δημοψηφίσματος και έχει κατασχεθεί το όποιο προεκλογικό υλικό.
Οι καταλανικές αρχές επιχείρησαν να ενεργοποιήσουν δύο νέες ιστοσελίδες σε Βρετανία και Λουξεμβούργο για το δημοψήφισμα, οι οποίες έπεσαν κατόπιν δικαστικής εντολής, την ώρα πάντως που hackers ανά τον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν ανοικτούς ιστότοπους για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος.
Ο κυβερνήτης της Καταλονίας, ο οποίος δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει στο δημοψήφισμα, άσκησε δριμεία κριτική στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έως σήμερα στάση της.
«Είναι πολύ γενναίοι στις αποφάσεις τους όταν πρόκειται για άλλα κράτη που δεν έχουν αρμοδιότητα.
Αλλά που είναι όταν εμείς οι Ευρωπαίοι πολίτες τους χρειαζόμαστε;
Αυτή είναι η λύση της Ευρώπης απέναντι στους Καταλανούς, να τους γυρίσει την πλάτη τους;» διερωτήθηκε ο Puigdemont, ο οποίος υποστήριξε ότι αν στο δημοψήφισμα επικρατήσει το «ναι» στην ανεξαρτησία της Καταλονίας από την Ισπανία, «θα απευθύνω αίτημα στην ευρωπαϊκή οικογένεια να εμπλακεί, διότι θα έχουμε κερδίσει το δικαίωμα να ακουστεί η φωνή μας, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ έως σήμερα».
Μάλιστα ο Puigdemont επιτέθηκε κατά του προέδρου της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, υπογραμμίζοντας πως «εάν δεν μπορεί η Ευρώπη να αντιληφθεί την αποφασιστικότητα μας, τότε αυτή βρίσκεται σε κακά χέρια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης