Τελευταία Νέα
Διεθνή

Danske Bank: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 0,25% στη συνεδρίαση στις 2/11

Danske Bank: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 0,25% στη συνεδρίαση στις 2/11
Ο αναλυτής της τράπεζας, Sverre Holbek, η σχετική απόφαση αφορά περισσότερο την ανάκληση της περσυνής μείωσης των επιτοκίων λόγω Brexit
Στην επικείμενη συνάντηση της Τράπεζας της Αγγλίας την προσεχή Πέμπτη (2/11) αναφέρθηκε σήμερα (30/10) η Danske Bank, μέσω του αναλυτή της, Sverre Holbek, τονίζοντας ότι θα επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις για αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25%.
Ειδικότερα, ο αναλυτής της δανέζικης τράπεζας δήλωσε ότι η BoE αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκιά της κατά 0,25% στο 0,5% μία κίνηση που πλέον αναμένουν σε μεγάλο βαθμό και οι αγορές, θέτοντας παράλληλα το ερώτημα εάν αυτή η κίνηση θα αποτελέση την έναρξη ενός κύκλου αυξήσεων.
«Κατά την άποψή μας πρόκεται περισσότερο για μία ανάκληση της έκτακτης περικοπής μετά το δημοψήφισμα του Brexit πέρσυ, και όχι για την αρχή ενός νέου κύκλου αυξήσεων προς το παρόν», υπογραμμίζει ο Sverre Holbek, για να προσθέσει στη συνέχεια ότι από τη στιγμή που η άνοδος των επιτοκίων θεωρείται αναμενόμενη από την αφορά, η επίδραση στη στερλίνα θα είναι περιορισμένη.
«Εάν η ΒοΕ καταφέρει να πείσει την αγορά ότι η αύξηση είναι εφάπαξ, η ισοτιμία ευρώ - στερλίνας θα παραμείνει στο εύρος του 0,87 - 0,90 αλλα υπογραμμίζουμε ότι υπάρχει σημαντικός κίνδυνος η τράπεζα να μη μπορέσει να εξορκίσει τις θεωρίες για περαιτέρω βραχυπρόθεσμη σύσφιξη της νομισματικής πολτικής της», ανέφερε ο αναλυτής της Danske Bank.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι «σε συνδυασμό με την αρνητική πορεία του ευρώ μετά την μετριοπαθή στάση της ΕΚΤ, αυτό αυξάνει τον κίνδυνο υποχώρησης του ευρώ κάτω από τις 0,88 στερλίνες μετά την ανακοίνωση της BoE».
Σημειώνεται ότι σε πρόσφατη ομιλία του, ο επικεφαλής της Bank of England, Mark Carney, δήλωσε ότι η πορεία της σερλίνας οδηγείται σε μεγάλο βαθμό από τις προσδοκίες για μία συμφωνία με την ΕΕ στο θέμα του Brexit, με τον ίδιο να θεωρεί ότι η κίνηση της τράπεζας να μειώσει το επιτόκιο στο 0,25% μετά το βρετανικό δημοψήφισμα ήταν σωστή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης