Τελευταία Νέα
Διεθνή

Carney (BoE): Η βρετανική οικονομία θα είχε εκτοξευθεί εάν δεν είχε συμβεί το Brexit

Carney (BoE): Η βρετανική οικονομία θα είχε εκτοξευθεί εάν δεν είχε συμβεί το Brexit
Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας τόνισε ότι οι επιχειρήσεις της χώρας αναμένουν να δουν πώς θα διαμορφωθεί η συμφωνία με την ΕΕ
Την πεποίθησή του ότι η βρετανική οικονομία θα είχε εκτοξευθεί εάν δεν είχε συμβεί το Brexit, εξέφρασε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, τονίζοντας ότι οι επιχειρήσεις της χώρας αναμένουν τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ πριν προβούν σε επενδυτικές αποφάσεις, γεγονός που επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε χθες (5/11) σε δηλώσεις του στο βρετανικό δίκτυο ITV, «από τότε που έλαβε χώρα το δημοψήφισμα, αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι επιχειρηματικές επενδύσεις έχουν επιταχυνθεί», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο ρυθμός δεν είναι τόσο αυξημένος «δεδομένου του πόσο ισχυρός είναι ο κόσμος, πόσο εύκολες είναι οι οικονομικές συνθήκες, πόσο υψηλή είναι η κερδοφορία και πόσο μικρή πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα έχουν».
Παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε τη δυναμική της βρετανικής οικονομίας, ο Carney τόνισε ότι «θα έπρεπε να έχει εκτοξευθεί και όχι απλά να αναπτύσσεται», για να συνεχίσει λέγοντας ότι οι επιχειρήσεις «περιμένουν να δούν τη φύση της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση».
«Είναι ο σημαντικότερος επενδυτικός προορισμός και οι επιχειρήσεις θέλουν να μάθουν το μεταβατικό στάδιο και την κατάληξη της συμφωνίας», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ΒοΕ, για να προσθέτει εν συνεχεία ότι «η κυβέρνηση το γνωρίζει αυτό και εργάζεται πάνω σε αυτό».
Ερωτηθείς για το εάν η οικονομία της χώρας θα δεχθεί πλήγμα εάν εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία για το Brexit, ο Carney ανέφερε ότι «βραχυπρόθεσμα, εάν έχουμε ουσιαστικά μικρότερη πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ απ' ότι έχουνε τώρα, η οικονομία θα χρειαστεί να αναπροσανατολιστεί και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η ανάπτυξη θα επηρεαστεί».
Επιπλέον, τόνισε ότι σε περίπτωση μίας κακής συμφωνίας για το Brexit, η τράπεζα δε θα μπορέσει να μειώσει τα επιτόκιά της μελλοντικά, λόγω της πληθωριστικής πίεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης