Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα κόντρα ΕΚΤ - Ευρωκοινοβουλίου για τις προτάσεις αναφορικά με τη διαχείριση των νέων NPLs

Νέα κόντρα ΕΚΤ - Ευρωκοινοβουλίου για τις προτάσεις αναφορικά με τη διαχείριση των νέων NPLs
Την απόσυρση των νέων μέτρων που προτείνει η ΕΚΤ προτείνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωκοινοβουλίου
Αμείωτη συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ της ΕΚΤ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τους ευρωβουλευτές να θεωρούν λανθασμένες τις νέες προτάσεις που έχει καταθέσει η τράπεζα αναφορικά με τη διαχείριση των νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Η Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωκοινοβουλίου ζητά από την ΕΚΤ να αποσύρει τις προτάσεις της για τα νέα NPLs.
«Είμαστε αντίθετοι στην ύπαρξη γενικών κανόνων που θα ισχύσουν για όλες τις τράπεζες.
Η ΕΚΤ θα πρέπει να εξετάζει τις προβλέψεις κάθε τράπεζας για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανά περίπτωση», τόνισε ο Roberto Gualtieri, πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωκοινοβουλίου.
Παράλληλα υποστήριξε ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να βρει και τα κατάλληλα μέσα ώστε να αποδείξει ότι οι τράπεζες δεν έχουν κάνει αυτά που πρέπει για να διαχειριστούν τα κόκκινα δάνεια.
«Είναι ακόμη πολύ νωρίς να πούμε εάν η ΕΚΤ έχει αποδείξει ότι μπορεί να καλύψει τις ανησυχίες μας.
Εάν δεν το κατορθώσει, τότε θα εξετάσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε», προσέθεσε ο Gualtieri.
Οι μεγαλύτερες αντιδράσεις στις προτάσεις της ΕΚΤ προέρχονται από την Ιταλία, καθώς οι τράπεζές της διαθέτουν τεράστιο όγκο μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τόσο οι ελληνικές όσο και οι κυπριακές τράπεζες.
Βάσει των τελευταίων στοιχείων που υπάρχουν τα συνολικά μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης ξεπερνούν το ένα τρις. ευρώ, με την ΕΚΤ να τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι θα πρέπει να υπάρξει σημαντική μείωσή τους προκειμένου να μη δημιουργηθεί μία νέα εκτεταμένη χρηματοπιστωτική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης