Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Apple είναι αισιόδοξη ότι οι εφαρμογές της που απαγορεύτηκαν στην Κίνα θα επανέλθουν

tags :
Η Apple είναι αισιόδοξη ότι οι εφαρμογές της που απαγορεύτηκαν στην Κίνα θα επανέλθουν
Η Κίνα θα επαναφέρει τις απαγορευμένες εφαρμογές υποστηρίζει η Apple
Η Apple είναι αισιόδοξη ότι ορισμένες από τις δημοφιλείς εφαρμογές της που αφαιρέθηκαν από το App Store της Κίνας,για να συμμορφωθούν με τις κυβερνητικές απαιτήσεις θα αποκατασταθούν, όπως υποστήριξε ο CEO της εταιρείας Tim Cook.
Ο Cook, μιλώντας στο Φόρουμ Fortune στη κινεζική πόλη Guangzhou, τόνισε επίσης ότι πιστεύει έντονα στην ελευθερία, μετά από παρατηρήσεις ενός Δημοκρατικού γερουσιαστή των ΗΠΑ ότι η Apple είχε ηθική υποχρέωση να προωθήσει την ελεύθερη έκφραση.
Η Apple αντιμετωπίζει κριτική από τους χρήστες και τις ομάδες δικαιωμάτων για την αποδοχή της πίεσης από τις κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές του Πεκίνου, αφού αποφάσισε να αφαιρέσει δεκάδες εφαρμογές από το κινεζικό App Store φέτος, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων και υπηρεσιών εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN).
"Η ελπίδα μου με την πάροδο του χρόνου είναι ότι κάποια από αυτά που έχουν απαγορευτεί, επανέρχονται.
Έχω μεγάλη ελπίδα σε αυτό και μεγάλη αισιοδοξία γι 'αυτό ", δήλωσε ο Κουκ.
Τα καταστήματα εφαρμογών που διαχειρίζεται η Apple και η Google παράγουν δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα παγκοσμίως και η Κίνα είναι μια βασική αγορά-στόχος, καθώς οι χρήστες της εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα τηλέφωνά τους, για καθημερινές εργασίες που κυμαίνονται από ψώνια έως κρατήσεις.
Ο Cook δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευχαριστημένος με τις πωλήσεις του iPhone X στην Κίνα, την τρίτη μεγαλύτερη αγορά της Apple σε πωλήσεις, αν και έχει χάσει το μερίδιο αγοράς της τα τελευταία χρόνια, καθώς τα high-end κινητά τηλέφωνα από τους τοπικούς αντιπάλους συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος.
Η Tencent Holdings, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο και εταιρεία τυχερών παιχνιδιών της Κίνας, ήταν ένας σπουδαίος συνεργάτης, δήλωσε ο Cook.
Η Apple και η Tencent είχαν μια αντιδικία νωρίτερα φέτος, αφού η Tencent παρουσίασε μίνι προγράμματα στην εφαρμογή WeChat, η οποία δημιούργησε ένα οικοσύστημα εφαρμογών μέσα στην εφαρμογή και απειλεί να δημιουργήσει δικό της λειτουργικό σύστημα.
Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Tencent Ma, ο οποίος μίλησε στο ίδιο φόρουμ αμέσως μετά τον Cook, δήλωσε ότι η εφαρμογή WeChat, με τα μίνι προγράμματά της, θα μπορούσε να αποτελέσει την αφετηρία για την οικοδόμηση ενός μέλλοντος όπου δεν θα υπάρχουν εφαρμογές.
Πολλά από τα κορυφαία παιχνίδια στο App Store της Apple της Κίνας κατασκευάζονται από την Tencent, η οποία δημιουργεί κέρδη και για τις δύο επιχειρήσεις.
Ο Cook δήλωσε ότι η Apple χαιρετίζει το οικοσύστημα WeChat, καθώς στην πραγματικότητα μειώνει το κόστος για τους χρήστες Android να στραφούν στο σύστημα iOS του iPhone, το οποίο είπε ότι έχει περίπου το 15% της αγοράς smartphone στην Κίνα.
"Η πανταχού παρούσα Tencent στην Κίνα λειτουργεί προς όφελός μας.
Η εφαρμογή WeChat δουλεύει τέλεια στο iPhone επειδή μπορείτε να αφήσετε το λειτουργικό Android και να μεταβείτε στο iOS χωρίς να χάσετε όλα τα πράγματα που έχετε", είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης