Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στη συμφωνία του ΟΠΕΚ για την παραγωγή πετρελαίου

Ρωσία: Θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στη συμφωνία του ΟΠΕΚ για την παραγωγή πετρελαίου
Οι ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής 43 δισ. δολ. από τη συμφωνία με τον ΟΠΕΚ
Στο γεγονός ότι η Ρωσία παραμένει προσηλωμένη στη συμφωνία του ΟΠΕΚ για τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου αναφέρθηκε σήμερα (13/2) το Κρεμλίνο, επιβεβαιώνοντας τους σχετικούς ισχυρισμούς από την πλευρά του γενικού γραμματέα του ΟΠΕΚ, Mohammed Barkindo.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου κατέστησε σαφές ότι «η Ρωσία παραμένει προσηλωμένη στη συμφωνία του ΟΠΕΚ για τις περικοπές στην παραγωγή», την ίδια στιγμή που ο ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, τόνισε ότι οι εγχώριες πετρελαϊκές εταιρείες έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής 43 δισ. δολ. από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ.
Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammed Barkindo, τόνισε ότι η Ρωσία έχει δεσμευθεί να μην εγκαταλείψει τη συμφωνία, διατηρώντας όρια στην παραγωγή πετρελαίου, ακόμα και στην περίπτωση που οι τιμές του αργού αυξηθούν.
«Το έχουν αποδείξει αυτό πέρα από κάθε εύλογη αμφιβολία, μέσω του υψηλού επιπέδου συμμόρφωσής τους, οπότε δε νομίζω ότι υπάρχει κάποια ανησυχία», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Barkindo, ο οποίος πρόσθεσε ότι η συνέχιση της συνεργασίας ακόμα και μετά την εξισορρόπηση της αγοράς είναι προς όφελος όλων των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία.
«Νομίζω ότι έχουμε διδαχθεί αρκετά μαθήματα και αρχίζουμε να τοποθετούμε ορισμένα δομικά στοιχεία ώστε να θεσμοθετήσουμε αυτή τη συνεργασία», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης