Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of England: Τα επιτόκια θα αυξηθούν νωρίτερα απ' ότι αναμέναμε αρχικά το 2018

Bank of England: Τα επιτόκια θα αυξηθούν νωρίτερα απ' ότι αναμέναμε αρχικά το 2018
Ο αξιωματούχος της Τράπεζας της Αγγλίας, Dave Ramsden, τόνισε ότι η αύξηση των μισθών στη Μεγάλη Βρετανία παραμένει στο επίκεντρο
Τη θέση ότι τα επιτόκια πρέπει να αυξηθούν με ταχύτερους ρυθμούς κατά το τρέχον έτος διατύπωσε ένα από τα πιο μετριοπαθή μέλη της Τράπεζας της Αγγλίας, ο Dave Ramsden, επικαλούμενος τη σταθερότερη αύξηση των μισθών στη Μεγάλη Βρετανία.
Ειδικότερα, ο Ramsden, μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα Sunday Times, τόνισε ότι «σε σχέση με το πού βρισκόμουν, εκτιμώ ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν νωρίτερα απ' ότι αργότερα», καταδεικνύοντας την πρόθεση της BoE να αυξήσει τα επιτόκια ταχύτερα σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.
Μάλιστα, ο Ramsden ήταν ένα από τα δύο μέλη της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της BoE που ψήφισε κατά της αύξησης των επιτοκίων τον Νοέμβριο του 2017, με την αλλαγή της στάσης του να αποτελεί ένα ακόμα σημάδι ότι η τράπεζα θα αυξήσει ξανά τα επιτόκια τον ερχόμενο Μάιο.
Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας, Andy Haldane, τόνισε ότι τα στοιχεία για τους μισθούς μέσα στους ερχόμενους μήνες είναι «βασικά» για την πορεία των επιτοκίων, καθώς και ότι ο ετήσιος ρυθμός αύξησης θα «σπάσει» το φράγμα του 3% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018.
«Φαίνεται ότι υπάρχει μεγαλύτερη ώθηση στους μισθούς», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Ramsden, με τον ίδιο να προσθέτει ότι θα διατηρήσει στραμμένο το βλέμμα του στην πορεία αύξησης των μισθών κατά τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους.
Ωστόσο, τόνισε ότι η παραγωγικότητα της χώρας συνεχίζει να υστερεί, οδηγώντας στην πτώση του ρυμθού ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας, με το Brexit να ασκεί καθοριστική επιρροή.
«Η οικονομία έχει χαμηλότερα όρια σε σχέση με παλιότερα», τονίζει ο αξιωματούχος της ΒοΕ, για να προσθέσει ότι «είχαμε ήδη περίπλοκη παραγωγικότητα, ωστόσο το Brexit ενίσχυσε την τρέχουσε κατάσταση».
Η επιβράδυνση της αύξησης των μισθών αποτελεί επίσης ένα στοιχείο που αποδίδεται στο Brexit, σύμφωνα με τον ίδιο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ελκυστικό μέρος για επιχειρηματική δραστηριότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης