Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Απροσδόκητη πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της χώρας για τον Απρίλιο 2018, στο -1%

Γερμανία: Απροσδόκητη πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της χώρας για τον Απρίλιο 2018, στο -1%
Οι αναλυτές ανέμεναν η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας να καταγράψει άνοδο της τάξεως του +0,3%
Απροσδόκητη πτώση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας για τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (8/6) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, καθώς η οικονομία της χώρας δείχνει να έχει απωλέσει ακόμα περισσότερο τη δυναμική των προηγούμενων μηνών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας υποχώρησε κατά -1% σε μηνιαία βάση, μετά από την άνοδο της τάξεως του +1,7% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν περαίτερω άνοδο της παραγωγής κατά +0,3%.
Μάλιστα, εάν εξαιρεθούν ο τομέας της ενέργειας και ο κατασκευαστικός κλάδος, η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής ήταν ακόμα μεγαλύτερα, και συγκεκριμένα στο -1,7%.
Παρά το γεγονός ότι η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου ενισχύθηκε κατά +3,3% δεν κατάφερε να αντισταθμίσει την πτώση της τάξεως του -1,6% που σημειώθηκε στην παραγωγή ενέργειας.
Επιπλέον, σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +2%, καταγράφοντας επιβράδυνση σε σύγκριση με το +3,8% του Μαρτίου, ενώ παράλληλα οι αναλυτές ανέμεναν ετήσια άνοδο της τάξεως του +2,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης