Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υποχώρησε κατά -1,4% η βιομηχανική παραγωγή τον Απρίλιο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Βρετανία: Υποχώρησε κατά -1,4% η βιομηχανική παραγωγή τον Απρίλιο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Η βιομηχανική παραγωγή της Μεγάλης Βρετανίας σημείωσε τη μεγαλύτερη μηνιαία πρώση από τον Οκτώβριο του 2012
Τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση των τελευταίων πεντέμισι ετών σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή της Μεγάλης Βρετανίας για τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (11/6) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, προκαλώντας ανησυχίες για το ενδεχόμενο διατήρησης της αδυναμίας στην οικονομία της χώρας.
Ειδικότερα, η βιομηχανικής παραγωγή υποχώρησε κατά -1,4% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2018, όταν και σημειώθηκε οριακή πτώση της τάξεως του -0,1%, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Οκτώβριο του 2012.
Μάλιστα, τα παραπάνω στοιχεία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής κατά +0,3%.
Η πτώση αναμένεται να εντείνει τις ανησυχίες ότι η επιβράδυνση της βρετανικής οικονομίας στην αρχή του έτους είχε βαθύτερες αιτίες σε σχέση με τις κακές καιρικές συνθήκες των προηγούμενων μηνών, ενώ θέτει υπό αμφισβήτηση το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων από την Τράπεζα της Γαλλίας εντός του τρέχοντος έτους.
Η παραγωγή υποχώρησε σε όλους τους τομείς του κλάδου, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα της παραγωγής αυτοκινήτων, των μετάλλων και των ηλεκτρικών μηχανημάτων, εν μέσω των αυξημένων εμπορικών εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης.
«Η ζήτηση από το εξωτερικό συνέχισε να καταγράφει επιβράδυνση και η ζήτηση της εγχώριας αγοράς παρέμεινε υποτονική», σχολίασε ο αναλυτής της ONS, Rob Kent-Smith, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.
Παράλληλα, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα, το εμπορικό έλλειμμα της Μεγάλης Βρετανίας διευρύνθηκε στις 14 δισ. στερλίνες, έναντι 12 δισ. στερλινών τον Μάρτιο του 2018, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη πτώση από τον Σεπτέμβριο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης