Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησε κατά -0,2% η βιομηχανική παραγωγή τον Μάιο 2018 - Μικρότερη των εκτιμήσεων η πτώση

Ιαπωνία: Υποχώρησε κατά -0,2% η βιομηχανική παραγωγή τον Μάιο 2018 - Μικρότερη των εκτιμήσεων η πτώση
Οι αναλυτές ανάμεναν η βιομηχανική παραγωγής της Ιαπωνίας να καταγράψει πτώση της τάξεως του -1,1%
Πτώση σημείωσε η βιομηχανικής παραγωγή της Ιαπωνίας για τον Μάιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (29/6) στοιχεία της κυβέρνησης, βάζοντας τέλος σε έναν ανοδικό σερί τριών μηνών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -0,2% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2018, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος +0,5%, όπως ανέφερε το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.
Ωστόσο, παρά την πτώση που σημειώθηκε, τα στοιχεία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η πτώση του δείκτη να διαμορφωθεί στο -1,1%.
Η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής οφείλεται ως επί το πλείστον στον τομέα των οχημάτων, ο οποίος αντιστάθμισε την άνοδο που σημειώθηκε στον τομέα ηλεκτρονικών κυκλωμάτων και συσκευών.
Το Υπουργείο Οικονομίας διατήρησε τις εκτιμήσεις του για τη βιομηχανική παραγωγή, εκτιμώντας ότι θα σημειωθεί σταδιακή άνοδος τους τελευταίους μήνες.
Παράλληλα, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Εσωτερικών, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 26 ετών, και συγκεκριμένα στο 2,2% έναντι 2,5% τον Απρίλιο 2018.
Ο συνολικός αριθμός των ανέργων της χώρας διαμορφώθηκε στα 1,51 εκατ. άτομα, έναντι 1,72 εκατ. ατόμων τον προηγούμενο μήνα, με το ποστό ανέργων να είναι το χαμηλότερο που σημειώθηκε από τον Ιούλιο του 1992.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης