Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of England: Τα επιτόκια ενδέχεται να αυξηθούν γρηγορότερα από ό,τι αναμένουν οι αγορές

Bank of England: Τα επιτόκια ενδέχεται να αυξηθούν γρηγορότερα από ό,τι αναμένουν οι αγορές
Η Τράπεζα της Αγγλίας ενδέχεται να εκπλήξει τις αγορές με μια αύξηση των επιτοκίων γρηγορότερα από ό,τι αναμένεται σήμερα, δήλωσε σήμερα μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της κεντρικής τράπεζας 
Η Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England - BOE) ενδέχεται να εκπλήξει τις αγορές με μια αύξηση των επιτοκίων γρηγορότερα από ό,τι αναμένεται σήμερα, δήλωσε σήμερα (3/7/2018) μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της κεντρικής τράπεζας στο «CNBC».
Οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει μια λίγο περισσότερο από μία αύξηση των επιτοκίων τους επόμενους 12 μήνες.
Αλλά, σύμφωνα με τον Michael Saunders της BoE, αυτό μπορεί να είναι υπερβολικά επιφυλακτικό.
«Εάν η οικονομία τα πάει όπως περιμένω, μπορεί να χρειαστεί να αυξηθούν τα επιτόκια λίγο περισσότερο από αυτό», δήλωσε ο Saunders στο «CNBC», ερωτηθείς σχετικά με τις προσδοκίες της αγοράς.
Παράλληλα, ο Saunders, ο οποίος περιγράφεται ως ένα από τα πιο «επιθετικά» μέλη της κεντρικής τράπεζας και ψηφίζει ενεργά υπέρ των αυξήσεων των επιτοκίων, δήλωσε:
«Η προσδοκία μου, υπό την προϋπόθεση ότι το Brexit θα προχωρά με ομαλό και σταδιακό τρόπο, η οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με περίπου τον ρυθμό που έχουμε δει τα τελευταία δύο χρόνια (…), αναμένω ότι το ποσοστό ανεργίας θα πέσει λίγο περισσότερο και η αύξηση των μισθών θα επιταχυνθεί ελαφρώς».
«Σε αυτό το πλαίσιο, νομίζω ότι ναι, τα επιτόκια ίσως χρειαστεί να αυξηθούν λίγο πιο γρήγορα», πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση της ΒοΕ τον Ιούνιο, τα μέλη της τράπεζας αποφάσισαν να διατηρήσουν τα επιτόκια αμετάβλητα στο 0,5%.
Ωστόσο, οι λεπτομέρειες της απόφασης έδειξαν ότι τρία από τα εννέα μέλη της επιτροπής τάχθηκαν υπέρ της αύξησης του επιτοκίου στο 0,75%.
Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μια αύξηση των επιτοκίων ήδη από τον επόμενο μήνα.
Ωστόσο, ο Saunders τόνισε ότι ακόμη και αν τα επιτόκια αυξηθούν με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι αναμένουν οι αγορές, αυτό θα γίνει σταδιακά.
«Η γενική εικόνα είναι ακόμα περιορισμένη και σταδιακή, όχι υπερβολικά πολύ και όχι υπερβολικά γρήγορα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης