Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Επτά νεκροί από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια - Βοήθεια από τον Trump ζήτησε ο κυβερνήτης

Reuters: Επτά νεκροί από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια - Βοήθεια από τον Trump ζήτησε ο κυβερνήτης
O κυβερνήτης της Πολιτείας Jerry Brown ζήτησε βοήθεια από τον πρόεδρο Trump ώστε να σταλούν ενισχύσεις από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες
Επτά άνθρωποι πέθαναν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Καλιφόρνια, οι οποίες κατακαίει ήδη τα δύο τρίτα της περιφέρειας τους Λος Άντζελες.
Όπως αναφέρει το Reuters, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν την περιοχή με ταχύτητα 261 χλμ την ώρα έχουν κάνει την κατάσταση εκτός ελέγχου με τον κυβερνήτης της Πολιτείας Jerry Brown να ζητά βοήθεια από τον πρόεδρο Trump ώστε να σταλούν ενισχύσεις από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες.
Πάνω από 14.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τα 17 μέτωπα που μαίνονται στην πολιτεία κι έχουν κατακάψει μέχρι στιγμής περίπου δύο εκατομμύρια στρέμματα και κάπου 2.000 κτίρια. Υπολογίζεται ότι σχεδόν 16.500 σπίτια εξακολουθούν να απειλούνται από την πύρινη λαίλαπα, ενώ 40.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.
Η πυρκαγιά στο Μεντοσίνο θεωρείται πλέον η έκτη μεγαλύτερη στην ιστορία της Καλιφόρνια καθώς καλύπτει μια έκταση που ισούται με το 71% της περιφέρειας του Λος Άντζελες κι έχει αναγκάσει πάνω από 20.000 κατοίκους να φύγουν άρον -άρον από τα σπίτια τους.
Χθες οι Αρχές διέταξαν κι άλλες εκκενώσεις απειλούμενων περιοχών, ενώ εξακολουθεί να μαίνεται η πύρινη λαίλαπα σ’ ένα άλλο μέτωπο, εκείνο του Καρ, περίπου 160 χλμ βορειοανατολικά όπου καταστράφηκαν πάνω από 1.500 κτίρια.
Υπολογίζεται ότι μέσα στο 2018 πάνω από 2 εκατομμύρια εκτάρια έχουν ΄γινει στάχτη στις ΗΠΑ τα περισσότερα της τελευταίας δεκαετίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης