Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγκαταλείπουν μαζικά τη Βενεζουέλα λόγω της οικονομικής κρίσης – Αναμένονται 500.000 πρόσφυγες στο Περού

Εγκαταλείπουν μαζικά τη Βενεζουέλα λόγω της οικονομικής κρίσης – Αναμένονται 500.000 πρόσφυγες στο Περού
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 2,3 εκατομμύρια πολίτες της Βενεζουέλας έχουν φύγει από την χώρα τους τα τελευταία χρόνια
Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι ροές προσφύγων από τη Βενεζουέλα προς τα γειτονικά κράτη της Λατινικής Αμερικής σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν από την οικονομική κρίση και την πολιτικό χάος που επικρατεί στην χώρα τους.
Ύστερα από τα βίαια επεισόδια που καταγράφηκαν πριν από μερικές ημέρες στη συνοριακή γραμμή  Βενεζουέλας – Βραζιλίας και τις πληροφορίες που ήθελαν την κυβέρνηση να μελετά ακόμα και το ενδεχόμενο να κλείσει τα σύνορα της για να περιορίσει το κύμα των προσφύγων, μεγάλες προσφυγικές ροές καταγράφονται και προς το Περού.
Η περουβιανή κυβέρνηση εκτιμά ότι έως τον ερχόμενο Νοέμβριο θα έχει στην επικράτεια της περίπου 500.000 πολίτες της Βενεζουέλας.
Σύμφωνα με τις αρχές του Περού, στην χώρα έχουν φτάσει ήδη 400.000 πολίτες από τη Βενεζουέλα, ενώ καθημερινά στην χώρα μπαίνουν περίπου 3.000 άνθρωποι.
Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, τα τελευταία δύο χρόνια, περίπου 2,3 εκατομμύρια πολίτες της Βενεζουέλας έχουν φύγει από τις εστίες τους.
Πρόκειται για το 7% του πληθυσμού, αν και άλλοι υπολογισμοί αναφέρουν πως τουλάχιστον 4 εκατομμύρια πολίτες έχουν φύγει από τη Βενεζουέλα τα τελευταία χρόνια.
Η οικονομική κρίση έχει εκτινάξει στα ύψη την απόγνωση των πολιτών της Βενεζουέλας, οι οποίοι πέρα από την αδυναμία τους σε πρόσβαση σε τρόφιμα, είναι αντιμέτωποι και με σειρά ασθενειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης