Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Νέο δημοψήφισμα για το Brexit ζητά ο Δήμαρχος του Λονδίνου - Το σχέδιο May οδηγεί σε αδιέξοδο

Reuters: Νέο δημοψήφισμα για το Brexit ζητά ο Δήμαρχος του Λονδίνου - Το σχέδιο May οδηγεί σε αδιέξοδο
Η May έχει αποκλείσει τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος και επιμένει την απόφαση να την πάρει η Βουλή 
Την επανάληψη του δημοψηφίσματος για το Brexit ζήτησε ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan, λέγοντας πως ο χειρισμός των διαπραγματεύσεων από την πρωθυπουργό May για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ έχει προκαλέσει «σύγχυση και αδιέξοδο» και οδηγεί τη χώρα σε μια καταστροφική πορεία.
Η Βρετανία αναμένεται να εγκαταλείψει την ΕΕ στις 29 Μαρτίου.
Όπως αναφέρει το Reuters, τα σχέδια της Theresa May για τους όρους εξόδου από την ΕΕ εξακολουθούν να μην γίνονται αποδεκτά από μερίδα των βουλευτών του κόμματός της όπως και από τα συνδικάτα και τις επιχειρήσεις, που υποστηρίζουν ότι ο λαός έχει τον τελικό λόγο σε οποιαδήποτε συμφωνία με τις Βρυξέλλες.
Η May πάντως έχει αποκλείσει ένα δεύτερο δημοψήφισμα και ρίχνει την ευθύνη στους βουλευτές να ψηφίσουν ή όχι για το αν θα αποδεχθούν οποιαδήποτε τελική συμφωνία.
Ο Δήμαρχος του Λονδίνου Khan, που είναι και μέλος του Εργατικού Κόμματος, επιμένει για ένα δεύτερο δημοψήφισμα γεγονός που αναμένεται να ασκήσει πιέσεις και στον ηγετη του Εργατικού Κόμματος, Jeremy Corbyn, για να αλλάξει την αντίθεσή του στην ιδέα στην ετήσια διάσκεψη του κόμματος την ερχόμενη εβδομάδα.
Ένα δεύτερο δημοψήφισμα, το οποίο ονομάστηκε «ψήφος των πολιτών» από τους υποστηρικτές του, δεν έχει γίνει δεκτό από το Εργατικό Κόμμα, αν και ο εκπρόσωπος Τύπου του John McDonnell τόνισε ότι δεν είναι απαγορευμένο θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης