Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σίγουρη για μια συμφωνία για το Brexit εμφανίστηκε η May σε στελέχη ευρωπαϊκών επιχειρήσεων

Σίγουρη για μια συμφωνία για το Brexit εμφανίστηκε η May σε στελέχη ευρωπαϊκών επιχειρήσεων
H Theresa May επανέλαβε ότι είναι σίγουρη ότι θα επιτευχθεί συμφωνία σε συνάντηση με ανώτατα στελέχη ευρωπαϊκών επιχειρήσεων
Σίγουρη για την επίτευξη μιας συμφωνίας για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα (1/11/2018) πως είναι η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, σε συνάντηση με ανώτατα στελέχη ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της.
Η συνάντηση με την «Ευρωπαϊκή Στρογγυλή Τράπεζα των Βιομηχάνων» (ERT) πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της May στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Βρετανίδας πρωθυπουργού να πείσει την επιχειρηματική κοινότητα ότι η Βρετανία παραμένει ένας καλός χώρος για επενδύσεις -ακόμη και εάν η καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις για το Brexit καθιστά εξαιρετικά αβέβαιους τους μελλοντικούς όρους του διασυνοριακού εμπορίου.
«Η πρωθυπουργός μίλησε για την καλή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, με το 95% της Συμφωνίας Απόσυρσης να έχει ολοκληρωθεί και με την επίτευξη μιας συμφωνίας για τη δομή και το πεδίο εφαρμογής του μελλοντικού πλαισίου.
Επανέλαβε ότι είναι σίγουρη ότι θα επιτευχθεί συμφωνία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου της May.
Σημειώνεται ότι η ERT αντιπροσωπεύει το 55% των πολυεθνικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των AstraZeneca, Rolls-Royce και Telefonica.
Το γραφείο της May ανέφερε ακόμη ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε στα στελέχη ότι εκτιμά τη συμβολή τους στη βρετανική οικονομία και παρουσίασε τις λεπτομέρειες του σχεδίου της για μια μελλοντική οικονομική συνεργασία με την Ευρώπη.
Από την πλευρά τους, οι ηγέτες των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων δήλωσαν ότι πρέπει να βρεθεί επειγόντως μια συμφωνία για το Brexit, καθώς η αβεβαιότητα γύρω από την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ οδηγεί σε λιγότερες επενδύσεις και υπονομεύει την ανάπτυξη.
«Ανησυχούμε ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος για να αποφευχθεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία, κάτι που θα βλάψει τόσο την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και της ΕΕ των 27», ανακοίνωσε η ERT.
«Μια μελλοντική εταιρική σχέση ΕΕ/Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από μια αδιάλειπτη και χωρίς εμπόδια ροή αγαθών, όπως σε μια τελωνειακή ένωση, και να δημιουργεί ένα σταθερό και δίκαιο κανονιστικό περιβάλλον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης