Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περισσότερα εδάφη κέρδισαν το 2018 οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν - Ελέχγουν το 12% της χώρας

Περισσότερα εδάφη κέρδισαν το 2018 οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν - Ελέχγουν το 12% της χώρας
Από τον Ιούλιο έως και τον Οκτώβριο του 2018 η αφγανική κυβέρνηση έχασε 7 περιφέρειες
Την επιρροή και την ισχύ τους στο Αφγανιστάν ενίσχυσαν κατά τη διάρκεια του 2018 οι Ταλιμπάν, όπως αναφέρει έκθεση του Ειδικού Γενικού Επιθεωρητή για την Ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν (Special Inspector General for Afghanistan Reconstruction, ή SIGAR).
Βάσει αυτής της έκθεσης, μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου του 2018 η κυβέρνηση του Αφγανιστάν απώλεσε από τους Ταλιμπάν τουλάχιστον επτά περιφέρειες επί συνόλου 407.
Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν διαθέτει τον πλήρη ή μερικό έλεγχο του 53,8% των περιφερειών, από 64% την αμέσως προηγούμενη χρονική περίοδο επισημαίνει ο SIGAR που συστήθηκε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ το 2008 με στόχο να δίνει στους κοινοβουλευτικούς ανεξάρτητες εκτιμήσεις όσον αφορά ιδίως τις αμερικανικές επενδύσεις στο Αφγανιστάν, χώρα όπου η Ουάσινγκτον ενεπλάκη το 2001 σε αυτόν που θα γινόταν ο πιο μακρόχρονος πόλεμος στην ιστορία των ΗΠΑ.
Οι Ταλιμπάν ελέγχουν πλέον απόλυτα τουλάχιστον το 12% των περιφερειών της εμπόλεμης χώρας, ενώ για σχεδόν το 34% των περιφερειών εκτυλίσσονταν μάχες τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την έκθεση.
Κατά την ίδια αμερικανική υπηρεσία, ο αριθμός των αφγανικών στρατευμάτων έχει μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2015.
Τον Οκτώβριο, η Καμπούλ διέθετε περίπου 308.700 άνδρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης