Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο αποστέλλει 3.750 στρατιώτες στα σύνορα με το Μεξικό - Ενισχύονται οι αμερικανικές δυνάμεις

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο αποστέλλει 3.750 στρατιώτες στα σύνορα με το Μεξικό - Ενισχύονται οι αμερικανικές δυνάμεις
Το Πεντάγωνο ενέκρινε για πρώτη φορά την εκτεταμένη ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στα σύνορα με το Μεξικό τον Οκτώβριο του 2018
Το Πεντάγωνο αποστέλλει 3.750 στρατιώτες  στα νοτιοδυτικά σύνορα με το Μεξικό προκειμένου να παράσχει πρόσθετη υποστήριξη στους συνοριοφύλακες, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.
Οι εν λόγω δυνάμεις θα παραμείνουν στην περιοχή για τρεις μήνες.
Οι στρατιώτες αυτοί θα αυξήσουν τον συνολικό αριθμό των δυνάμεων που υποστηρίζουν τους συνοριοφύλακες και τους τελωνειακούς σε περίπου 4.350, σύμφωνα με το Reuters.
Το Πεντάγωνο ενέκρινε για πρώτη φορά την εκτεταμένη ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στα σύνορα με το Μεξικό τον Οκτώβριο του 2018 πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο.
Η κίνηση επικροτήθηκε από τους υποστηρικτές του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, συμπεριλαμβανομένων των Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών στο Κογκρέσο.
Ο υπουργός Άμυνας Patrick Shanahan ενέκρινε την ανάπτυξη στις 11 Ιανουαρίου 2019, σύμφωνα με τη δήλωση.
Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ Adam Smith, πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποκάλυψε για πρώτη φορά σχέδια για αποστολή περισσότερων στρατευμάτων την Πέμπτη (31/1).
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης