Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκπρόσωπος May: Στόχος να μην παγιδευτούμε επ’ αόριστον στο ιρλανδικό «backstop»

Εκπρόσωπος May: Στόχος να μην παγιδευτούμε επ’ αόριστον στο ιρλανδικό «backstop»
Η Theresa May τόνισε στους υπουργούς της ότι στόχος της είναι η χώρα να μην παγιδευτεί επ’ αόριστον στο λεγόμενο «backstop», δήλωσε ο εκπρόσωπός της
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, δήλωσε σήμερα (5/2/2019) στους κορυφαίους υπουργούς της ότι στόχος της είναι να εξασφαλίσει νομικά δεσμευτικές αλλαγές για τη συμφωνία εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι η χώρα δεν θα παγιδευτεί επ’ αόριστον στο λεγόμενο «backstop», δηλαδή τη δικλείδα ασφαλείας για την αποφυγή «σκληρών» συνόρων στην Ιρλανδία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός της.
«Η πρωθυπουργός είπε ότι στόχος μας τώρα είναι να εξασφαλίσουμε έναν νομικά δεσμευτικό τρόπο για να εγγυηθούμε ότι δεν θα μπορούμε να παγιδευτούμε επ’ αόριστον στο “backstop”», δήλωσε ο εκπρόσωπος μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η May θα επισκεφθεί τις Βρυξέλλες την Πέμπτη (7/2) για να ενημερώσει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, σχετικά με τις συζητήσεις που διεξάγονται στη Βρετανία για τις εναλλακτικές στο «backstop».
Ο εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη ότι η πρωθυπουργός δήλωσε στους υπουργούς της ότι το ζήτημα του «backstop» πρέπει να επιλυθεί για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες όλων των βουλευτών, όχι μόνο των συντηρητικών.
Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι το κοινοβούλιο έχει δείξει ότι θα μπορούσε να υποστηρίξει μια Συμφωνία Απόσυρσης που θα έχει υποβληθεί σε αλλαγές ως προς το «backstop».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης