Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Το Brexit θα μπορούσε να χαθεί αν καταψηφιστεί η συμφωνία αποχώρησης

May: Το Brexit θα μπορούσε να χαθεί αν καταψηφιστεί η συμφωνία αποχώρησης
Το Brexit θα μπορούσε να χαθεί εάν οι βουλευτές απορρίψουν τη συμφωνία αποχώρησης, προειδοποίησε η Theresa May
Το Brexit θα μπορούσε να χαθεί εάν οι βουλευτές απορρίψουν σήμερα (12/3/2019) τη συμφωνία αποχώρησης που διαπραγματεύτηκε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποίησε σήμερα η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May.
«Ο κίνδυνος για όσους από εμάς θέλουμε να ανταποκριθούμε με επιτυχία, να έχουμε πίστη στον βρετανικό λαό και να ανταποκριθούμε στην ψήφο του για το Brexit, είναι ότι εάν αυτή η συμφωνία δεν περάσει σήμερα, εάν καταψηφιστεί αυτή η συμφωνία, τότε το Brexit θα μπορούσε να χαθεί», δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, μιλώντας στο κοινοβούλιο.

Μια πιθανή καθυστέρηση του Brexit θα έδινε τον έλεγχο στην ΕΕ

Παράλληλα, η May προειδοποίησε ότι μια παράταση στην περίοδο διαπραγματεύσεων για το Brexit θα μπορούσε να δώσει τον έλεγχο της όλης διαδικασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι βουλευτές αναμένεται να ψηφίσουν αργότερα επί της συμφωνίας της May με τις Βρυξέλλες κι αν αυτή η συμφωνία απορριφθεί, τότε θα τους δοθεί η ευκαιρία να ψηφίσουν αύριο εάν η Βρετανία θα εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς μια συμφωνία και την Πέμπτη εάν θα επιδιώξουν να δοθεί παράταση στο Brexit.
«Δεν θα αλλάξει τον διάλογο ή τα ερωτήματα που πρέπει να διευθετηθούν, απλά θα δώσει τον έλεγχο στην Ευρωπαϊκή Ένωση» επισήμανε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ενώπιον του Κοινοβουλίου, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο παράτασης.
«Εκείνοι θα αποφασίσουν το διάστημα της παράτασης που θα προσφέρουν, κάτι που σημαίνει ότι ίσως να μην πάρουμε ό,τι ζητήσαμε, θα μπορούσαν, ακόμη, να επιβάλουν τις προϋποθέσεις για μια παράταση. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα προχωρήσουμε σε ένα Brexit, το οποίο δεν θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες εκείνων που ψήφισαν υπέρ της εξόδου ή ακόμη και να προχωρήσουμε προς τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος», εξήγησε η May.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τύπου της Βρετανίδας πρωθυπουργού σημείωσε σήμερα ότι η May πιστεύει πως μπορεί να κερδίσει την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο επί της συμφωνίας της για το Brexit και στην περίπτωση που αυτό δεν γίνει τότε η κυβέρνησή της θα καθορίσει τι θα συμβεί στη συνέχεια.
«Είναι απόλυτα επικεντρωμένη στη νίκη», είπε ο εκπρόσωπος τύπου σε δημοσιογράφους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης