Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε υψηλά 14 μηνών σκαρφάλωσε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Μάρτιο 2019 - Στις 55,6 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Σε υψηλά 14 μηνών σκαρφάλωσε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Μάρτιο 2019 - Στις 55,6 μονάδες ο PMI
Ο δείκτης δραστηριότητας του κατασκευαστικού κλάδου της Γερμανίας κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο του 2018
Με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων δεκατεσσάρων μηνών αναπτύχθηκε ο κατασκευαστικός κλάδος στη Γερμανία για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (4/4) στοιχεία της Markit, δεχόμενος ώθηση από την αυξημένη δραστηριότητα στους τομείς κατασκευής κατοικιών και εμπορικών κτηρίων.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 55,6 μονάδες, έναντι 54,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Ιανουάριο του 2018.
Ο υποδείκτης που σχετίζεται με τις νέες παραγγελίες αυξήθηκε για έβδομο συνεχόμενο μήνα, την ίδια στιγμή που ο ρυθμός δημιουργίας θέσεων εργασίας ήταν ο ταχύτερος από τον Ιανουάριο του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά την αισιοδοξία των επιχειρήσεων σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2018, ενώ αύξηση σημειώθηκε και στην αγοραστική δραστηριότητα.
Όσον αφορά τον τομεά πολιτικών μηχανικών, καταγράφηκε άνοδος για τρίτο συνεχόμενο μήνα, αν και ήταν βραδύτερη σε σύγκριση με τους άλλους τομείς του κλάδου.
«Με την ανάπυξη της συνολικής δραστηριότητας του κλάδου να αγγίζει υψηλά δεκατεσσάρων μηνών τον Μάρτιο, τα στοιχεία δείχνουν την καλύτερη τριμηνιαία επίδοση του κλάδου από το τρίτο τρίμηνο του 2017», ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων.
«Με το επίπεδο των κατασκευαστικών εργασιών να αυξάνεται μαζί με την ισχυρή ανάπτυξη στον κλάδο υπηρεσιών, ο μεταποιητικός κλάδος είναι ο μοναδικός τομέας που προβληματίζει τον γερμανικό ιδιωτικό τομέα», πρόσθεσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης