Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Απειλές Trump προς το Μεξικό για δασμούς στα αυτοκίνητα και οικονομικές κυρώσεις

ΗΠΑ: Απειλές Trump προς το Μεξικό για δασμούς στα αυτοκίνητα και οικονομικές κυρώσεις
Oικονομική ποινή για τα 500 δισ. δολ. σε παράνομα ναρκωτικά που αποστέλλονται και διακινούνται μέσω του Μεξικού, δήλωσε ότι εξετάζει ο Donald Trump
Το ενδεχόμενο να επιβληθούν και οικονομικές κυρώσεις, πέραν των δασμών στα αυτοκίνητα, εις βάρος του Μεξικού, δήλωσε σήμερα (5/4/2019) πως θα εξετάσει ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, προκειμένου να αντιμετωπίσει την εισροή ναρκωτικών στις ΗΠΑ.
«Το Μεξικό, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, συλλαμβάνει νόμιμα τους παράνομους στα νότια σύνορά του, πριν από τη μακρά τους πορεία προς τις ΗΠΑ.
Αυτό είναι σπουδαίο. Η μεγάλη ροή θα σταματήσει.
Ωστόσο, αν για οποιονδήποτε λόγο το Μεξικό σταματήσει να συλλαμβάνει και να επιστρέφει τους παράνομους εκεί από όπου προέρχονται, οι ΗΠΑ θα υποχρεωθούν να επιβάλουν δασμό 25% σε όλα τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στο Μεξικό και αποστέλλονται μέσω των συνόρων σε εμάς.
Αν αυτό δεν λειτουργήσει, που θα λειτουργήσει, θα κλείσω τα σύνορα.
Αυτό θα αντικαταστήσει την USMCA (σ.σ. Εμπορική Συμφωνία ΗΠΑ, Μεξικού, Καναδά).
Ομοίως, εξετάζω μια οικονομική ποινή για τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια σε παράνομα ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ που αποστέλλονται και διακινούνται μέσω του Μεξικού και των νότιων συνόρων μας.
Πάνω από 100,00 Αμερικανοί πεθαίνουν κάθε χρόνο, τόσες πολλές οικογένειες καταστρέφονται!», ανέφερε με μια σειρά από αναρτήσεις στο Twitter ο Trump.


Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να πραγματοποιήσει διήμερο ταξίδι στο Καλέξικο, μια μικρή πόλη της Καλιφόρνιας, στο πλαίσιο του οποίου θα επισκεφθεί τα σύνορα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης