Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of England: Η διαδικασία αύξησης των επιτοκίων θα είναι περιορισμένη και σταδιακή

Bank of England: Η διαδικασία αύξησης των επιτοκίων θα είναι περιορισμένη και σταδιακή
Ο αναπληρωτής διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Ben Broadbent, τόνισε ότι η αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25% ετησίως δε θα ήταν «ιδιαίτερα δραματική»
Στο γεγονός ότι οι επενδυτές έχουν αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις τους για τη διαδικασία αύξησης επιτοκίων της Bank of England αναφέρθηκε σήμερα (3/5) ο αναπληρωτής διοικητής της τράπεζας, Ben Broadbent, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο δίκτυο BBC.
Ειδικότερα, ο κ. Broadbent δήλωσε ότι οι επενδυτές πλέον εκτιμούν πως θα υπάρξει «μόλις» μία αύξηση επιτοκίων κατά 0,25% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, ενώ πριν από έξι μήνες, οι μέσες προβλέψεις έκαναν λόγο για μία αύξηση επιτοκίων ετησίως.
«Η βελτίωση των προβλέψεων για τους εγχώριους μακροοικονομικούς δείκτες, συμπεριλαμβανομένου αυτού της ανάπτυξης, μπορεί να αποδοθεί στις μειωμένες προσδοκίες για τα επιτόκια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Broadbent, μία μέρα μετά την απόφαση της τράπεζα να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο 0,75%.
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνησε ότι «μία αύξηση επιτοκίων κατα 0,25% ετησίως δεν θα ήταν ιδιαίτερα δραματική», προσθέτοντας παράλληλα ότι «αναμένουμε πως η πορεία των επιτοκίων, όταν αυτά θα ανεβαίνουν, θα είναι περιορισμένη και σταδιακή».
Παράλληλα, ο κ. Broadbent διευκρίνησε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα υποβάλει αίτηση προκειμένου να διαδεχθεί τον επικεφαλής της τράπεζας, Mark Carney, ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει στις 31 Ιανουαρίου του 2020, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είναι «πλήρως αποροφημένος και πολύ προνομιούχος που έχω τη δουλειά αυτή τη στιγμή».
Σημειώνεται ότι η τράπεζα της Αγγλίας αύξησε τα επιτόκια μόλις δύο φορές όσο ήταν επικεφαλής ο κ. Carney, ενώ οι επενδυτές εκτιμούν ότι δε θα υπάρξει άλλη αύξηση μέχρι να αποχωρήσει ο ίδιος, δεδομένης της αβεβαιότητας που επικρατεί γύρω από το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης