Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of England: Η συμφωνία για το Brexit θα ενισχύσει τις επενδύσεις και θα βελτιώσει τις οικονομικές προοπτικές

Bank of England: Η συμφωνία για το Brexit θα ενισχύσει τις επενδύσεις και θα βελτιώσει τις οικονομικές προοπτικές
Η Τράπεζα της Αγγλίας τονίζει πως μία ομαλή μετάβαση για το Brexit θα οδηγήσει σε ενίσχση των επενδύσεων
Στο γεγονός ότι η συμφωνία ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενισχύσει τις επενδύσεις και θα βελτιώσει τις οικονομικές προοπτικές της χώρας, αναφέρθηκε σήμερα (9/5) ο αξιωματούχος της Τράπεζας της Αγγλίας, Michael Saunders, ο οποίος είναι και μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της τράπεζας.
Ειδικότερα, ο κ. Saunders δήλωσε ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μείνει δύο με τρία χρόνια πίσω στις επιχειρηματικές επενδύσεις», διευκρινίζοντας ότι «η ομαλή μετάβαση για το Brexit θα βελτιώσει κατά πάσα πιθανότητα τις επενδύσεις».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι επιχειρηματικές επενδύσεις θα μπορούσαν να παραμείνουν «υποτονικές» για ορισμένο χρονικό διάστημα, εξαιτίας του Brexit, ενώ πρόσθεσε ότι σε περίπτωση μη συμφωνίας, η αξία της στερλίνας θα υποχωρήσει και ο πληθωρισμός θα αυξηθεί.
Αναφορικά με τη νομισματική πολιτική της BoE, ο κ. Saunders δήλωσε πως «αναμένω ότι τα επιτόκιο θα αυξηθούν ελαφρώς με τον καιρό, αλλά δεν πρόκειται να αυξηθούν άμεσα ή σε μεγάλο βαθμό», ακόμα και εάν υπάρξει ανάκαμψη της οικονομικής ανάπτυξης.
Παράλληλα, ο αξιωματούχος της τράπεζας πρόσθεσε ότι «το ουδέτερο επιτόκιο στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ χαμηλότερα σε σχέση με το παρελθόν», εκτιμώντας ότι «το ουδέτερο επιτόκιο βρίσκεται γύρω στο 2%».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης