Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of England: Ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία - Απαιτείται υπομονή με τα επιτόκια

Bank of England: Ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία - Απαιτείται υπομονή με τα επιτόκια
Ο αξιωματούχος της Bank of England, Dave Ramsden, τόνισε ότι είναι «λίγο περισσότερο απαισιόδοξος» σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις της τράπεζας για τις προοπτικές ανάπτυξης
Στο γεγονός ότι η νομισματική πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας πρέπει να είναι προετοιμασμένη «για το απροσδόκητο», αναφέρθηκε σήμερα (30/5) ο αναπληρωτής διοικητής της τράπεζας, Dave Ramsden, κατά τη διάρκεια ομολίας του στη Σκωτία.
Ειδικότερα, ο κ. Ramsden δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι των κεντρικών τρπαεζών «έμαθαν τα μαθήματά τους από την οικονομική κρίση που έλαβε χώρα πριν από μία δεκαετία», προσθέτοντας ότι «έχουμε συνειδητοποιήσει ότι είμαστε αβέβαιοι τόσο για την προσφορά όσο και για τη ζήτηση».
Παράλληλα, ο αναπληρωτής διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας τόνισε ότι «η ανθεκτικότητα είναι ουσιαστικής σημασίας όσο αφορά τον οικονομικό κύκλο, τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και τον ερπιχειρηματικό κύκλο».
Ο ίδιος τόνισε ότι οι εκτιμήσεις του για τις προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας είναι «λίγο περισσότερο απαισιόδοξες» σε σύγκριση με τις μέσες εκτιμήσεις των αξιωματούχων της τράπεζας, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι οι επενδύσεις δεν θα ανακάμψουν σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο εκτιμά η τράπεζα.
Ωστόσο, ο κ. Ramsden διευκρίνησε ότι στην περίπτωση ενός ομαλού Brexit «η ανάπτυξη θα ανακάμψει, γεγονός που θα καταστήσει κατάλληλη την περαιτέρω σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής».
Σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, ο αξιωματούχος της τράπεζας τόνισε ότι οι επιπτώσεις στη βρετανική οικονομία θα είναι «σημαντικές», τονίζοντας όμως ότι η στάση της τράπεζας δεν πρέπει να αλλάξει απότομα.
«Τα επιτόκια μπορεί να χρειαστεί να αυξηθούν ή να μειωθούν μετά από ένα Brexit χωρίς συμφωνία», επεσήμανε ο Dave Ramsden, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι θα χρειαστεί υπομονή πριν γίνει η οποιαδήποτε αλλαγή στα επιτόκια σε περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης