Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wang Yi (Κινέζος ΥΠΕΞ): Οι ΗΠΑ πρέπει να άρουν όλους τους «παράλογους περιορισμούς»

Wang Yi (Κινέζος ΥΠΕΞ): Οι ΗΠΑ πρέπει να άρουν όλους τους «παράλογους περιορισμούς»
"Η Κίνα δεν θέλει να εκτοπίσει τις ΗΠΑ αλλά πρέπει να αρθούν οι παράλογες κυρώσεις", ανέφερε ο Κινέζος ΥΠΕΞ
Ο Κινέζος ΥΠΕΞ Wang Yi δήλωσε σήμερα 25/9 από την Νέα Υόρκη ότι η χώρα του δεν έχει σκοπό να καθαιρέσει τις ΗΠΑ από την πρωτοκαθεδρία τους ως παγκόσμιας δύναμης αλλά αναμένει από αυτές "να άρουν όλους τους παράλογους περιορισμούς".
Οι επισημάνσεις του Wang Yi έρχονται σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Μετά την επιθετική προς την Κίνα ομιλία του προέδρου Trump οι ελπίδες για επίλυση του εμπορικού πολέμου εξανεμίζονται.
Ο Trump δήλωσε χθες ότι δεν θα αποδεχθεί μια «κακή συμφωνία» στις διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο ενώ επέκρινε την εμπορική πρακτική της Κίνας.
Ο Wang δήλωσε ότι ελπίζει ότι ο επόμενος γύρος εμπορικών διαπραγματεύσεων θα "επιφέρει θετικό αποτέλεσμα" και τόνισε την επιχειρηματική ευκαιρία για την Αμερική να συνεργαστεί με την Κίνα.
Ο επόμενος γύρος εμπορικών συνομιλιών μεταξύ αξιωματούχων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του επόμενου μήνα (Οκτωβρίου 2019) στην Ουάσινγκτον.
Ο Wang επεσήμανε πως "οι εμπορικές τριβές μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έχουν ζημιώσει και τις δύο χώρες, κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί. Είναι αναγκαία η εξεύρεση νέων τομέων συνεργασίας".
Σε θέματα εθνικής κυριαρχίας, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Κίνα δεν θα επιτρέψει την ανεξαρτησία της Ταϊβάν.
Για το θέμα του Χονγκ Κονγκ ανέφερε πως "η ευημερία και η σταθερότητα της περιοχής δεν μπορεί να διασφαλιστεί αν δεν αντιμετωπιστεί η βία".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης