Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (Αμερικανός ΥΠΟΙΚ): Κάτω από το 3% η ανάπτυξη των ΗΠΑ το 2020, λόγω Boeing

Mnuchin (Αμερικανός ΥΠΟΙΚ): Κάτω από το 3% η ανάπτυξη των ΗΠΑ το 2020, λόγω Boeing
O Mnuchin επεσήμανε ότι στη Φάση 2 της εμπορικής συμφωνίας ενδεχομένως να περιλαμβάνεται η μείωση των δασμών
Εμπόδιο στην αμερικανική ανάπτυξη σηκώνει η Boeing.
«Οι ΗΠΑ δεν θα πετύχουν τον στόχο του 3% για την ανάπτυξη του 2020, λόγω της Boeing» δήλωσε σήμερα (6/2/2020) ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin.
Σημειώνεται ότι η Boeing ανακοίνωσε ετήσιες ζημιές 636 εκατ. δολαρίων για το 2019, καθώς το συσσωρευμένο κόστος από την κρίση με τα 737 ΜΑΧ οδήγησε την εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών να βιώσει τις χειρότερες οικονομικές της επιδόσεις σε δύο δεκαετίες.
Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μία ακόμη περικοπή της παραγωγής του 787 Dreamliner.
Ωστόσο, ο Mnuchin αναφέρθηκε και στην Κίνα επισημαίνοντας ότι επί του παρόντος δεν έχουν εντοπιστεί προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.
«Δεν βλέπουμε ότι η Κίνα θα αντιμετωπίσει -λόγω του κορωνοϊού- πρόβλημα στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της» τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, που είναι αύξηση των εισαγωγών αμερικανικών αγαθών και υπηρεσιών κατά τουλάχιστον 200 δισεκ. δολαρίων επιπλέον τα επόμενα δύο χρόνια.
«Με βάση την τρέχουσα πληροφόρηση, δεν αναμένω να υπάρξουν ζητήματα όσον αφορά την εκπλήρωση των δεσμεύσεών τους» τόνισε σε συνέντευξή του στο Fox Business Network, παρά το γεγονός ότι κινεζικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν πως το Πεκίνο εξετάζει να επικαλεστεί τη ρήτρα της συμφωνίας η οποία επιτρέπει την καθυστερημένη εφαρμογή της σε περίπτωση καταστροφής.
Τέλος, ο Mnuchin άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, οι ΗΠΑ να μειώσουν τους δασμούς στην Κίνα στη Φάση 2 της εμπορικής συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης