Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σιγκαπούρη: Ασυμπτωματικά τουλάχιστον τα μισά από νέα κρούσματα κορωνοϊού

Σιγκαπούρη: Ασυμπτωματικά τουλάχιστον τα μισά από νέα κρούσματα κορωνοϊού
Σταδιακή η χαλάρωση των μέτρων περιορισμού
Στη διαπίστωση ότι τουλάχιστον τα μισά από τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στη Σιγκαπούρη είναι ασυμπτωματικά κατέληξε η ομάδα των ειδικών επιστημόνων, υποστηρίζοντας ότι για αυτόν ακριβώς το λόγο η όποια χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων θα είναι πολύ προσεκτική και σταδιακή.
«Βάσει της εμπειρίας μας, για κάθε κρούσμα υπάρχει τουλάχιστον και ένα ασυμπτωματικό κρούσμα» υποστήριξε ο Lawrence Wong, επικεφαλής της ειδικής ομάδας της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, τονίζοντας ότι η ανακάλυψη αυτή έγινε τις τελευταίες εβδομάδες.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η Σιγκαπούρη κατέγραψε σχεδόν 6.300 κρούσματα.
«Για αυτό είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στο σχεδιασμό μας για το άνοιγμα» τόνισε ο Wong, επισημαίνοντας πως αν και οι ασυμπτωματικοί φορείς έχουν λιγότερες πιθανότητες να διαδώσουν τον ιό, καθώς δεν βήχουν, έχουν υπάρξει περιπτώσεις μετάδοσης του ιού στη Σιγκαπούρη.
Σημειώνεται ότι η Σιγκαπούρη έχει καταγράψει περισσότερα από 38.000 κρούσματα ενώ δεν έχει γνωστοποιήσει πόσα είναι τα ασυμπτωματικά κρούσματα.
Πάντως και ύστερα από ένα δίμηνο και πλέον lockdown, την περασμένη εβδομάδα η Σιγκαπούρη άνοιξε και πάλι τα σχολεία και ορισμένες επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης