Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bill Gates: Σημαντική πρόοδος στη θεραπεία κατά του κορωνοϊού, πρέπει να βγαίνουν εγκαίρως τα αποτελέσματα των τεστ

tags :
Bill Gates: Σημαντική πρόοδος στη θεραπεία κατά του κορωνοϊού, πρέπει να βγαίνουν εγκαίρως τα αποτελέσματα των τεστ

«Πιστεύω ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να μειώσουμε το ποσοστό των θανατηφόρων περιστατικών» δήλωσε ο Bill Gates
Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του κορωνοϊού θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά τους θανάτους, ανέφερε ο ιδρυτής της Microsoft και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο Bill Gates, προσθέτοντας: 
Οι περισσότεροι διαγνωστικοί έλεγχοι για τον κορονοϊό είναι παντελώς ανώφελοι, καθώς δεν βγαίνουν εγκαίρως τα αποτελέσματα ώστε αυτοί που έχουν προσβληθεί από τον ιό να τεθούν σε αυτοπεριορισμό 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Squawk Box» του CNBC ανέφερε:
«Πιστεύω ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να μειώσουμε το ποσοστό των θανατηφόρων περιστατικών μέχρι το τέλος του έτους, σε συνδυασμό με νέα εργαλεία».
Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates δήλωσε ότι το Remdesivir αποτελεί ένα από τα κορυφαία φάρμακα.
Tο Remdesivir είναι ένα αντιιικό φάρμακο της Gilead Sciences που μειώνει τον κίνδυνο θανάτου για σοβαρά ασθενούντες με Covid-19 κατά 62%.
Ο Gates είπε ότι υπάρχουν δύο άλλα αντιιικά που εξετάζουν οι επιστήμονες, τα οποία μπορούν να χορηγηθούν από το στόμα αντί να ενεθούν.
Το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο δωρεά 100 εκατομμυρίων δολαρίων στην έρευνα κατά του κορωνοϊού.
«Θα έλεγα ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι πιθανώς η πιο πολλά υποσχόμενη θεραπεία
Έχετε εταιρείες όπως οι Regeneron, Eli Lilly και AstraZeneca που κάνουν κάποια πολύ δυνατή δουλειά », δήλωσε ο Gates.
Παρόλο που αυτές οι νέες θεραπευτικές αγωγές θα βοηθήσουν σημαντικά τους ασθενείς με κορωνοϊό που πάσχουν από σοβαρά συμπτώματα, είπε ότι δεν θα μας «οδηγήσει πίσω στην πλήρη ομαλότητα».
Μέχρι να βγει το εμβόλιο δεν θα υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα.
Ο Bill Gates ανέφερε πως οι περισσότεροι διαγνωστικοί έλεγχοι για τον κορωνοϊό είναι "παντελώς ανώφελοι”, καθώς δεν βγαίνουν εγκαίρως τα αποτελέσματα ώστε αυτοί που έχουν προσβληθεί από τον ιό να τεθούν σε αυτοπεριορισμό.
«Πρέπει να τεθούν προτεραιότητες. Πρέπει να εξασφαλιστεί ότι οι κοινότητες χαμηλού εισοδήματος που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, θα λαμβάνουν αυτά τα αποτελέσματα μέσα σε 24 ώρες», δήλωσε ο Gates.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης