Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gates: Δεν θα έχω θεσμικό ρόλο στην κυβέρνηση Biden αλλά θα συνεργαστούμε

tags :
Gates: Δεν θα έχω θεσμικό ρόλο στην κυβέρνηση Biden αλλά θα συνεργαστούμε
«Μίλησα με τον εκλεγμένο πρόεδρο για αυτό», δήλωσε ο ιδρυτής της Microsoft
Ο δισεκατομμυριούχος Bill Gates είπε ότι δεν αναμένει να αναλάβει θεσμικό ρόλο στην κυβέρνηση του Joe Biden αλλά το ίδρυμά του θα έλθει σε επαφή με την επόμενη διοίκηση σχετικά με τον μελλοντικό έλεγχο των μολυσματικών ασθενειών.
«Μίλησα με τον εκλεγμένο πρόεδρο για αυτό», δήλωσε την Κυριακή (13/12) ο ιδρυτής της Microsoft.
Όταν ρωτήθηκε από το CNN, εάν θα έχει κάποιο θεσμικό ρόλο στη διοίκηση του Biden, ο Gates δήλωσε πως ο εκλεγμένος πρόεδρος «επέλεξε σημαντικούς και καλούς ανθρώπους για τα πόστα αυτά».
«Νομίζω ότι το ίδρυμά μας θα είναι μέρος αυτού του διαλόγου για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα το ξαναζήσουμε ξανά», σημείωσε ο Gates.

Επικρίσεις για Trump

Ο Gates εμφανίστηκε επικριτικός για την αντιμετώπιση της πανδημίας στις ΗΠΑ, λέγοντας τον Αύγουστο 2020 ότι ήταν «εντυπωσιακό» πως η κυβέρνηση δεν βελτίωσε τον τρόπο διενέργειας των ελέγχων, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates ανακοίνωσε την Τετάρτη (9/12) ότι θα δώσει επιπλέον 250 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση του Covid-19, αυξάνοντας τη συνολική του προσφορά στα 1,75 δισεκατομμύρια δολάρια. Μερικές από τις τελευταίες χρηματοδοτήσεις θα κατευθύνονται στην παροχή δοκιμών, θεραπειών και εμβολίων για τον Covid-19 σε χώρες που δεν διαθέτουν τους ανάλογους πόρους.

Πόροι από το πακέτο στήριξης των ΗΠΑ

Ο Gates είπε ότι μίλησε με μέλη του Κογκρέσου για να βοηθήσει τις φτωχές χώρες να αποκτήσουν πρόσβαση σε εμβόλια, όπως η χρήση ενός ποσού κοντά στο 1% από το αμερικανικό πακέτο στήριξης.
Τέλος ο δισεκατομμυριούχος απέρριψε τη λεγόμενη ιδέα του εθνικισμού των εμβολίων.
Χαρακτήρισε ως ακραία την αντίληψη ότι, «όλοι οι άλλοι πρέπει να πεθάνουν μέχρι να εμβολιαστεί ο τελευταίος Αμερικανός.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης