Τελευταία Νέα
Διεθνή

Global Talent Survey: Ποια είναι η πιο δημοφιλής πόλη του κόσμου για να εργαστείς

Global Talent Survey: Ποια είναι η πιο δημοφιλής πόλη του κόσμου για να εργαστείς
Το Λονδίνο παραμένει η δεύτερη πιο δημοφιλής πόλη για τους Ευρωπαίους εργαζόμενους, μετά από το Βερολίνο
Σχετικά Άρθρα

Σε ποια πόλη του κόσμου θα ήθελες να εργαστείς; Στην ερώτηση αυτή απαντά έρευνα της Global Talent Survey, που συνέταξαν η Boston Consulting Group (BCG) και η Totaljobs and The Network, μια συμμαχία ιστότοπων προσλήψεων, οι οποίες συγκέντρωσαν τις απόψεις 209.000 συμμετεχόντων σε 190 χώρες και κατέληξαν ότι η πόλη αυτή είναι το Λονδίνο.
Η βρετανική πρωτεύουσα ψηφίζεται ως η πιο επιθυμητή πόλη στον κόσμο για να εργαστεί κανείς, ένας τίτλος που κατείχε τα τελευταία οκτώ χρόνια, παρά την αβεβαιότητα σχετικά με το Brexit και την πανδημία, αποκάλυψε πρόσφατη έρευνα.

Ποιοί προτιμούν το Λονδίνο

Η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου αποδείχθηκε πιο δημοφιλής για εργαζόμενους από διάφορους τύπους χωρών όπως εκείνοι με ιστορικούς και γλωσσικούς δεσμούς όπως η Νότια Αφρική και η Νιγηρία, εκείνοι με ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς εργασίας όπως η Πορτογαλία και η Ρουμανία, καθώς και οικονομικοί σταθμοί όπως η Κίνα, διαπίστωσε η συγκεκριμένη έρευνα .
Ενδιαφέρον αποτελεί η διαπίστωση ότι παρά το Brexit, το Λονδίνο παραμένει η δεύτερη πιο δημοφιλής πόλη για τους Ευρωπαίους εργαζόμενους, μετά από το Βερολίνο.
Η μελέτη δείχνει ότι το Λονδίνο απευθύνεται περισσότερο σε όσους σε όλο τον κόσμο έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο και εργάζονται σε ψηφιακούς ή άλλους επαγγελματικούς τομείς.

Νομικά, ΜΜΕ και Χρηματοοικονομικά στην κορυφή

Οι εργαζόμενοι που ευνοούνται περισσότερο από το Λονδίνο περιλαμβάνουν εκείνους στους τομείς της νομικής (21%), της ασφάλισης (21%), της χρηματοδότησης (20%), των μέσων ενημέρωσης (20%) και της υγείας και της κοινωνικής μέριμνας (18%).Ο Jon Wilson, Διευθύνων Σύμβουλος της Totaljobs υποστηρίζει ότι «είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι οι Βρετανοί εργοδότες μπορούν να συνεχίσουν να προσελκύουν τα καλύτερα ταλέντα από το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό, εν μέρει λόγω της μακρόχρονης φήμης του Λονδίνου ως πολυπολιτισμικού κόμβου για το διεθνές εμπόριο».
«Ωστόσο, υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να κάνουμε για την αντιμετώπιση των ελλείψεων εργασίας σε βασικές βιομηχανίες που είναι λιγότερο ευνοϊκές για την απομακρυσμένη εργασία, ιδίως την κοινωνική φροντίδα, τον εφοδιασμό και τη φιλοξενία», πρόσθεσε.Το Ηνωμένο Βασίλειο στο σύνολό του παρέμεινε στην πέμπτη θέση από το 2018, αφού έπεσε από τη δεύτερη θέση μεταξύ 2014 και 2018.

Επεσαν ΗΠΑ και Νέα Υόρκη - Ανέβηκε Σιγκαπούρη και Νέα Ζηλανδία

Οι ΗΠΑ έπεσαν από την πρώτη θέση των πιο επιθυμητών χωρών για πρώτη φορά, ξεπερνώντας τον Καναδά, ο οποίος ανέβηκε από την τρίτη θέση το 2018. Η Αυστραλία ανέβηκε στην τρίτη θέση, από την τέταρτη θέση το 2018.
Δύο άλλες χώρες της Ασίας-Ειρηνικού που έχουν κερδίσει επαίνους για την ανταπόκρισή τους στη δημόσια υγεία – η Σιγκαπούρη και η Νέα Ζηλανδία – εμφανίζονται στην πρώτη δεκάδα για πρώτη φορά.
Επιπλέον, οι στάσεις απέναντι σε μερικές από τις πιο διάσημες πόλεις του κόσμου έχουν αλλάξει, με τη Νέα Υόρκη να πέφτει από τη δεύτερη θέση στην όγδοη θέση κάνοντας το «Μεγάλο Μήλο» να μην είναι πια τόσο δελεαστικό για να ζήσει και να εργαστεί κανείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης