Τελευταία Νέα
Διεθνή

Suga (Ιαπωνία): Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2021 θα πραγματοποιηθούν κανονικά

Suga (Ιαπωνία): Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2021 θα πραγματοποιηθούν κανονικά
Το Τόκιο φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου, μετά την αναβολή του που είχε δοθεί πέρυσι για ένα χρόνοι εξαιτίας της πανδημίας
Σχετικά Άρθρα

Απάντηση στο εάν θα γίνουν ή θα αναβληθούν οριστικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο το καλοκαίρι του 2021 έδωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Suga στη συνάντησή του με τον Αμερικανός πρόεδρο Biden στο Λευκό Οίκο.
Όπως είπε «παρά την πανδημία του κορωνοϊού οι Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2021 θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Η Ιαπωνία είναι αποφασισμένη να ανακόψει την έξαρση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και να διεξαγάγει στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, από τον Ιούλιο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες «με κάθε ασφάλεια».
«Εξέφρασα στον πρόεδρο Biden την αποφασιστικότητά μου να οργανώσουμε τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αυτό το καλοκαίρι», τόνισε ο Suga, προσθέτοντας πως η διοργάνωση αποτελεί «σύμβολο της παγκόσμιας ενότητας», ενώ τόνισε ότι «ο πρόεδρος Biden εξέφρασε και πάλι την υποστήριξή του γι αυτήν την αποφασιστικότητα».

Το Τόκιο θα αναβιώσει την ελπίδα

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα δώσουν ελπίδα στην ανθρωπότητα στη μάχη που δίνει κατά της COVID-19, όπως οι Αγώνες της Αμβέρσας του 1920 έφεραν πιο κοντά τους ανθρώπους μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και την πανδημία της ισπανικής γρίπης, σύμφωνα με τις δηλώσεις της κυβερνήτη του Τόκιο Yuriko Koike.
Το Τόκιο φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου, μετά την αναβολή του που είχε δοθεί πέρυσι για ένα χρόνοι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, που σκότωσε περισσότερους από 3.1 εκατ. ανθρώπους παγκοσμίως.
«Πλησιάζουμε στη νεότερη έκδοση των Αγώνων σε μια εποχή που η ανθρωπότητα υπέστη βαρύτατες απώλειες, με μερικούς ανθρώπους να χάνουν εντελώς την ελπίδα», δήλωσε η Koike στο beIN Sports.
«Πριν από έναν αιώνα, το 1920, οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξήχθησαν στην Αμβέρσα του Βελγίου, ενώ ο κόσμος είχε βγει μόλις από δύο πολύ μεγάλες δοκιμασίες στις οποίες εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν: τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την ισπανική γρίπη.
Ως το πρώτο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μετά από αυτές τις δύο καταστροφές, οι Αγώνες της Αμβέρσας επέστρεψαν την ελπίδα σε πολλούς ανθρώπους. Ελπίζουμε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα στείλουν το ίδιο μήνυμα και θα αποδειχθούν ένα σημείο καμπής, αποκαθιστώντας την ελπίδα για τους ανθρώπους», πρόσθεσε ο κυβερνήτης του Τόκιο.
Ενώ η Ιαπωνία βρίσκεται στη μέση ενός τέταρτου κύματος μολύνσεων από κορωνοϊό, η Koike είπε ότι δεν θα μπορούσαν να θέσουν ως προϋπόθεση μόνο στους εμβολιασμένους αθλητές να αγωνιστούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης