Τελευταία Νέα
Διεθνή

Avigdor Lieberman (πρώην υπουργός Άμυνας Ισραήλ): Επικίνδυνες οι πρακτικές Netanyahu παίζει παιχνίδια

Avigdor Lieberman (πρώην υπουργός Άμυνας Ισραήλ): Επικίνδυνες οι πρακτικές Netanyahu παίζει παιχνίδια
Ο Ισραηλινός πολιτικός του δεξιού κόμματος Yisrael Beiteinu, ο Avigdor Lieberman επέκρινε τον Πρωθυπουργό για την έλλειψη «στρατηγικού στόχου»
Σχετικά Άρθρα

Ο πρώην υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Avigdor Lieberman επέκρινε τον προσωρινό πρωθυπουργό του Ισραήλ Netanyahu για τις επικίνδυνες πρακτικές που ακολουθεί στην Λωρίδα της Γάζας.
Ο Ισραηλινός πολιτικός του δεξιού κόμματος Yisrael Beiteinu, ο Avigdor Lieberman επέκρινε τον Πρωθυπουργό για την έλλειψη «στρατηγικού στόχου» στη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο επικεφαλής του κόμματος Yisrael Beiteinu είπε στην εφημερίδα Maariv ότι οι επιθέσεις εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα του Netanyahu.
Οι ενέργειες του Netanyahu, όπως έγραψε ο πρώην υπουργός, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην καταστροφή του «Τρίτου Ναού» και να απειλήσουν την ίδια την ύπαρξη του Ισραήλ χωρίς στρατηγικό στόχο ή σαφείς στόχους.
Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ πρέπει να καθορίσει το τελικό του στόχο στη Λωρίδα της Γάζας και πώς θα επιτύχει τα επιθυμητά αποτελέσματά του.
Ο «μοναδικός στόχος» πίσω από τις αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα είναι να «καθαρίσει» την εικόνα του ο Netanyahu, ισχυρίστηκε.
Η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα ήταν αδυσώπητη τις τελευταίες οκτώ ημέρες.
Σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των νεκρών την τελευταία εβδομάδα στη Γάζα έχει αυξηθεί σε 213, συμπεριλαμβανομένων 58 παιδιών και 34 γυναικών.
Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1400.
Δέκα άτομα, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ ως αποτέλεσμα επιθέσεων με ρουκέτες από τη Γάζα και την Hamas μετά από εντάσεις στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, με φόντο τον αναγκαστικό εκτοπισμό οικογενειών Παλαιστινίων από τα σπίτια τους στη γειτονιά του Σέιχ Τζαρά.

Οι εκτοπισμένοι

Η υπηρεσία βοήθειας του ΟΗΕ ανέφερε ότι περισσότεροι από 52.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί από ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις οι οποίες προκάλεσαν ζημίες σε σχεδόν 450 κτίρια στη Λωρίδα της Γάζας.
Περίπου 47.000 εκτοπισμένοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε 58 σχολεία του ΟΗΕ στη Γάζα, δήλωσε ο Jens Laerke, εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών (OCHA).
Ο Laerke είπε ότι 132 κτίρια έχουν καταστραφεί και 316 έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, συμπεριλαμβανομένων έξι νοσοκομείων και εννέα κέντρων πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης