Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brexit: Κατάρρευση στο διμερές εμπόριο Βρετανίας και ΕΕ στο α’ τρίμηνο του 2021 – Πτώση 18% στις εξαγωγές

Brexit: Κατάρρευση στο διμερές εμπόριο Βρετανίας και ΕΕ στο α’ τρίμηνο του 2021 – Πτώση 18% στις εξαγωγές

Το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών Στοιχείων (ONS) της Βρετανίας κατέγραψε πτώση 18% στις εξαγωγές βρετανικών αγαθών προς την ΕΕ, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν 22% κατά το πρώτο τρίμηνο

Σχετικά Άρθρα

Κατάρρευση του εμπορίου μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένου Βασιλείου δείχνουν τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2021, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018, δηλαδή πριν από το Brexit και την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 25 Μαϊου 2021.
Κατόπιν και της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε., και την Εναία Αγορά η Κίνα αντικατέστησε τη Γερμανία στη θέση του μεγαλύτερου εμπορικού εταίρου της.
Το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών Στοιχείων (ONS) της Βρετανίας κατέγραψε πτώση 18% στις εξαγωγές βρετανικών αγαθών προς την ΕΕ, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 22%.
Το εμπόριο του Η.Β. με τον υπόλοιπο πλανήτη έμεινε σχετικά αμετάβλητο, με τις εξαγωγές να αυξάνονται οριακά κατά 0,4% και τις εισαγωγές να υποχωρούν κατά 0,9%.

Νωρίς για συμπεράσματα

Για πρώτη φορά από το 1998 που τηρούνται στοιχεία, οι εισαγωγές από χώρες εκτός ΕΕ ξεπέρασαν εκείνες από το μπλοκ των "27".
Η βρετανική στατιστική αρχή, ωστόσο, σημειώνει ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα.
"Με μόλις ένα τρίμηνο στοιχείων, εν μέσω πανδημίας και ύφεσης, είναι πολύ νωρίς για να κριθεί εάν πρόκειται για βραχυπρόθεσμες αναταράξεις ή πιο μακροπρόθεσμες προσαρμογές στις αλυσίδες εφοδιασμού", τονίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης