Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blair (πρ. πρωθυπουργός Βρετανίας): Lockdown για όσους δεν εμβολιάζονται

Blair (πρ. πρωθυπουργός Βρετανίας): Lockdown για όσους δεν εμβολιάζονται
Ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας προτείνει, τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί να τιμωρηθούν παραμένοντας σε κανόνες lockdown
Σχετικά Άρθρα

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Tony Blair προτείνει, όλοι όσοι επιλέγουν να μην εμβολιαστούν, να υπόκεινται σε περιορισμούς τύπου lockdown, προκειμένου να επιτευχθεί η «ημέρα της ελευθερίας» στις 21 Ιουνίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Σε συνέντευξή του στο ITV o Blair ρωτήθηκε αν θα καθυστερήσει την προθεσμία της 21ης Ιουνίου, οπότε και αναμένεται να αρθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα, όπως κοινωνική απόσταση, μάσκες και άλλοι κανόνες.
Ο Blair συνέστησε στην κυβέρνηση, πως εάν διαπιστώσει κίνδυνο για τη συγκεκριμένη ημερομηνία, να «ξαναδεί μία διάκριση μεταξύ εκείνων που έχουν εμβολιαστεί και εκείνων που δεν έχουν εμβολιαστεί επειδή δεν έχει νόημα να αντιμετωπίσουμε τις δύο ομάδες σαν να είναι το ίδιο».
Ο πρώην ηγέτης των Εργατικών στη συνέχεια προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αρνούμενος πως υποστηρίζει διακρίσεις κατά των μη εμβολιασμένων.
«Εάν κάποιος απλά επιλέξει να μην εμβολιαστεί, εννοώ ειλικρινά ότι είναι επιλογή του, δεν κάνουμε διακρίσεις εναντίον του, έχει επιλέξει απλώς να μην το κάνει» δήλωσε ο Blair.

Τιμωρία

Με άλλα λόγια προτείνει, τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί να τιμωρηθούν παραμένοντας σε κανόνες lockdown ενώ ο υπόλοιπος πληθυσμός θα επιστρέψει στις ελευθερίες του.
Η ατζέντα του Blair για την υποστήριξη των διακρίσεων κατά των μη εμβολιασμένων δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένου ότι πιέζει επιθετικά για τη χρήση διαβατηρίων εμβολιασμού εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.
Τον Ιανουάριο μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου κάλεσε το Λονδίνο να ηγηθεί ενός παγκόσμιου συστήματος διαβατηρίων εμβολιασμού.
«Θα είναι ένας νέος κόσμος εντελώς», δήλωσε ο Blair.
«Όσο πιο γρήγορα το κατανοήσουμε και αρχίσουμε να λαμβάνουμε τις αποφάσεις που χρειάζονται για τα επόμενα χρόνια, τόσο το καλύτερο», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης