Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση Biden - Trudeau για την άρση των περιορισμών στα σύνορα ΗΠΑ – Καναδά

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση Biden - Trudeau για την άρση των περιορισμών στα σύνορα ΗΠΑ – Καναδά
 Τα μέτρα στα σύνορα ΗΠΑ - Καναδά δεν επηρεάζουν τις εμπορικές ροές αλλά έχουν επιφέρει πλήγμα στον τουρισμό μεταξύ των δύο χωρών
Σχετικά Άρθρα

Για τον τρόπο άρσης των συνοριακών περιορισμών, που σχετίζονται με την πανδημία, συζήτησαν ο Καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau και ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden αλλά χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία.
Οι ηγέτες των ΗΠΑ και του Καναδά εξέφρασαν αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με την απαγόρευση των μη απαραίτητων ταξιδιών υπό το φως του Covid που επιβλήθηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2020 και έκτοτε ανανεώνεται σε μηνιαία βάση.
Πάντως τα μέτρα στα σύνορα δεν επηρεάζουν τις εμπορικές ροές αλλά έχουν επιφέρει πλήγμα στον τουρισμό μεταξύ των δύο χωρών.
Οι καναδικές επιχειρήσεις, ιδίως οι αεροπορικές εταιρείες και εκείνες που εξαρτώνται από τον τουρισμό, πιέζουν την κυβέρνηση Trudeau για να χαλαρώσει τους περιορισμούς.

To πρώτο βήμα


Ο Καναδάς την περασμένη εβδομάδα έκανε ένα προσεκτικό πρώτο βήμα, λέγοντας ότι ήταν διατεθειμένος να χαλαρώσει τα πρωτόκολλα καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες που επιστρέφουν στο σπίτι από τις αρχές Ιουλίου.
Ο Trudeau μιλώντας μετά από τη σύνοδο κορυφής των G7 στη Βρετανία, είπε πώς συνομίλησε με τον Biden σχετικά με τον συντονισμό των μέτρων στα σύνορα, αφού και στις δύο χώρα προχωρά ο μαζικός εμβολιασμό.
Ο Καναδάς αντιδρά στις εκκλήσεις για χαλάρωση των συνοριακών μέτρων, αναφέροντας την ανάγκη εμβολιασμού ακόμη περισσότερων ατόμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης