Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεταστροφή Biden για πανδημία – Κορυφαίοι συνεργάτες του ασπάζονται τη θεωρία της διαρροής από τη Wuhan

Μεταστροφή Biden για πανδημία – Κορυφαίοι συνεργάτες του ασπάζονται τη θεωρία της διαρροής από τη Wuhan
Αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης υπό το καθεστώς της ανωνυμίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διαρροής του ιού από το κινεζικό εργαστήριο
Σχετικά Άρθρα

Ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Joe Biden που είναι επιφορτισμένοι με τη διερεύνηση της προέλευσης της πανδημίας θεωρούν τώρα αξιόπιστη τη θεωρία της διαρροής από το εργαστήριο ιολογίας της Wuhan.
Μάλιστα το CNN κάνει λόγο για «δραματική αλλαγή σε σχέση με τη στάση τους ένα χρόνο πριν» όταν οι Δημοκρατικοί υποβάθμιζαν δημόσια τη λεγόμενη θεωρία διαρροής από εργαστήριο.
Υπενθυμίζεται πως τη θεωρία της διαρροής είχε ασπαστεί ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος είχε επικριθεί έντονα από τους Δημοκρατικούς.
Αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης υπό το καθεστώς της ανωνυμίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διαρροής του ιού από το εργαστήριο.
Την Πέμπτη (15/7), ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Tedros Adhanom Ghebreyesus παραδέχθηκε, πως βιάστηκε να απορρίψει την εν λόγω θεωρία και προέτρεψε την Κίνα να παράσχει «άμεσες πληροφορίες για την κατάσταση αυτών των εργαστηρίων πριν και κατά την έναρξη της πανδημίας.

Η απάντηση της Κίνας και η αμερικανική έρευνα

Σε απάντησή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανακοίνωσε ότι «από την αρχή της επιδημίας, η χώρα έχει υιοθετήσει μια επιστημονική, επαγγελματική, σοβαρή και υπεύθυνη στάση για τον εντοπισμό της προέλευσης του ιού».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden ζήτησε από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να διενεργήσουν έρευνα τρίμηνης διάρκειας για την προέλευση της πανδημίας.
Πρώην αξιωματούχος μιλώντας στους New York Times είπε πως υπήρχε μια «σειρά» μη εξετασμένων αποδεικτικών στοιχείων που θα απαιτούσαν περαιτέρω έρευνα.
Η Κίνα έχει απορρίψει τη θεωρία ότι θα μπορούσε να υπάρξει διαρροή από το εργαστήριο υποστηρίζοντας ότι από τότε που ο ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Wuhan το 2019, μεταφέρθηκε γρήγορα από νυχτερίδες στους ανθρώπους μέσω ενός άλλου είδους.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Biden, Jake Sullivan έχει προειδοποιήσει την Κίνα με διεθνή απομόνωση, εάν δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της για απαντήσεις σχετικά με την προέλευση της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης