Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικεφαλής του αμερικανικού NIH για την επιστροφή της μάσκας: Είναι για να προστατεύουν κυρίως τους ανεμβολίαστους

Επικεφαλής του αμερικανικού NIH για την επιστροφή της μάσκας: Είναι για να προστατεύουν κυρίως τους ανεμβολίαστους
Τι λέει ο επικεφαλής του αμερικανικού NIH για την επαναφορά των μασκών σε κλειστούς χώρους
Σχετικά Άρθρα

Ο επικεφαλής των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (NIH) των ΗΠΑ, Dr. Francis Collins, δήλωσε πως το νέο ομοσπονδιακό μέτρο για μάσκες ξανά σε εσωτερικούς χώρους είναι «για να προστατεύουν κυρίως τους ανεμβολίαστους».
Έτσι θεωρεί το NIH και ο διευθυντής του πως θα περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού και ειδικά η νέα και επικίνδυνη μετάλλαξη Δέλτα…
«Οι μάσκες είναι για να προστατεύουν κυρίως τους ανεμβολίαστους»
«Είναι για να προστατεύουν κυρίως τους ανεμβολίαστους», είπε ο Dr. Collins, «εκεί βρίσκονται οι πραγματικά σοβαρές απειλές για αρρώστια». Και συνέχισε στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο CNN: «Αν είσαι τώρα εμβολιασμένος, η πιθανότητα να νοσήσεις σοβαρά μειώνεται κατά 25 φορές».
Ενώ το εμβόλιο είναι ο καλύτερος τρόπος προστασίας από τον κορονοϊό, ο Dr. Collins προειδοποίησε ότι οι έρευνες δείχνουν πως ακόμα και οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό.
Επίσης, ακόμα και οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να είναι ιδιαιτέρως τρωτοί στον κορωνοϊό, αν έχουν ασθενή ανοσοποιητικά συστήματα.
«Γι’ αυτό λοιπόν, αν ζεις σε κοινότητα που ο ιός εξαπλώνεται, όπως συμβαίνει στο 75% των κομητειών αυτή τη στιγμή, είναι συνετό να φοράς μάσκα, ακόμα και αν είσαι εμβολιασμένος, για την περίπτωση που είσαι εσύ αυτός που μεταδίδει τον ιό».
Όσο για το γεγονός ότι κάποιες εταιρίες υποχρεώνουν υπαλλήλους και πελάτες να δείχνουν πιστοποιητικά εμβολιασμού, ο Collins το χαρακτήρισε «καλό»:
«Ως άνθρωπος της δημόσιας υγείας που θέλει να δει αυτή την πανδημία να τελειώνει, ναι, νομίζω πως ό,τι κάνουμε για να ενθαρρύνουμε τους διστακτικούς να εμβολιαστούν … είναι καλό πράγμα».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης