Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία-κορωνοϊός: Σε lockdown το Σίδνεϊ για όγδοη εβδομάδα - Βαριά πρόστιμα από 16/8

Αυστραλία-κορωνοϊός: Σε lockdown το Σίδνεϊ για όγδοη εβδομάδα - Βαριά πρόστιμα από 16/8
Aπό τη Δευτέρα 16/8 οι πολίτες που δεν συμμορφώνονται με τους αυστηρούς περιορισμούς θα βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα

Ενίσχυση των περιορισμών στο Σίδνεϊ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, που μπαίνει στην όγδοη εβδομάδα lockdown, ανακοίνωσαν το Σάββατο 14/8 οι αρχές.
Η Αυστραλία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια έξαρση των μολύνσεων, που οφείλονται στη μετάλλαξη Δέλτα.
Πάνω από 10 εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας βρίσκονται υπό περιορισμό, κυρίως στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη, αλλά και στην πρωτεύουσα Καμπέρα.
Μάλιστα, από τη Δευτέρα 16/8 οι πολίτες που δεν συμμορφώνονται με τους αυστηρούς περιορισμούς θα βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα, αφού τα μέτρα δεν έχουν καταφέρει να περιορίσουν την εξάπλωση της επιδημίας.
Θα ενισχυθούν οι περιπολίες της αστυνομίας και τα σημεία ελέγχου, ενώ εκατοντάδες στρατιωτικοί θα επιτηρούν την αυστηρή τήρηση του lockdown.
Οι κανόνες που επιτρέπουν σε κάποιον να φύγει από το Σίδνεϊ έχουν επίσης ενισχυθεί.
Ήδη, πάνω από πέντε εκατομμύρια κάτοικοι δεν επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για να αθληθούν, να πάνε στη δουλειά αν αυτή κρίνεται ως απαραίτητη ή για να κάνουν τα ψώνια τους.
Σημειώνεται ότι τα περιοριστικά μέτρα επεκτάθηκαν στο σύνολο της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας για —πρώτη φορά φέτος και έχουν τεθεί σε ισχύ για τουλάχιστον επτά ημέρες.
«Σήμερα είναι η πιο ανησυχητική ημέρα από την έναρξη της πανδημίας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η πρωθυπουργός της πολιτείας Gladys Berejiklian, χαρακτηρίζοντας τις προσπάθειες για να αναχαιτιστεί η επιδημία «πόλεμο» εναντίον της «διαβολικής» παραλλαγής Δέλτα.
Ο Mick Fuller , αξιωματούχος της αστυνομίας της πολιτείας αυτής, ανακοίνωσε ότι ζήτησε να αποδοθούν περισσότερες εξουσίες στους αστυνομικούς απέναντι στους πολίτες που παραβιάζουν τους περιορισμούς.

Η εικόνα της πανδημίας

Αριθμός ρεκόρ μολύνσεων από κορωνοϊό, που έφτασε στους 466, καταγράφηκε στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, της πιο πολυπληθούς της χώρας.
Συνολικά, τουλάχιστον 7.300 κρούσματα  και 43 θάνατοι έχουν καταγραφεί στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, αφότου αναζωπυρώθηκε η πανδημία λόγω της παραλλαγής Δέλτα στα μέσα Ιουνίου.
Στο μεταξύ, με αργούς ρυθμούς προχωρά η εκστρατεία εμβολιασμού και πλήρως έχει εμβολιαστεί μόνο το ένα τέταρτο των Αυστραλών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης