Τελευταία Νέα
Διεθνή

Iαπωνία – υπουργείο Υγείας: Νεκροί δύο εμβολιασμένοι με το σκεύασμα της Moderna – Έλαβαν δόσεις από παρτίδες που ανακλήθηκαν

Iαπωνία – υπουργείο Υγείας:  Νεκροί δύο εμβολιασμένοι με το σκεύασμα της Moderna – Έλαβαν δόσεις από παρτίδες που ανακλήθηκαν
Πρόκειται για δυο άντρες που κατέληξαν αφού έλαβαν τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Moderna
Σχετικά Άρθρα

Δύο άνθρωποι κατέληξαν στην Ιαπωνία, αφού είχαν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Moderna κατά της COVID-19.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας, είχαν λάβει δόσεις του εμβολίου της Moderna που ανήκαν σε παρτίδες οι οποίες κατόπιν ανακλήθηκαν, μετά τον εντοπισμό προσμείξεων.

Οι νεκροί

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας, πρόκειται για δύο άντρες, ηλικίας 30 ετών, που πέθαναν μέσα στο μήνα, λίγες ημέρες αφού έλαβαν τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Moderna.
Σύμφωνα με το υπουργείο, είχαν λάβει μία δόση που προέρχονταν από μία από τις τρεις παρτίδες που ανακλήθηκαν την Πέμπτη 26/8.
Η αιτία των θανάτων διερευνάται.

Περί ανακλήσεων

Υπενθυμίζεται ότι η Ιαπωνία ανέστειλε τη χρήση 1,63 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Moderna που είχαν αποσταλεί σε 863 κέντρα εμβολιασμού σε όλη την χώρα, αφού όμως είχε περάσει μία και πλέον εβδομάδα από τη στιγμή που η Takeda Pharmaceutical που κάνει τις διανομές, είχε λάβει αναφορές για την παρουσία προσμείξεων σε κάποια φιαλίδια.
Πάντως, η ιαπωνική κυβέρνηση και η Moderna ανακοίνωσαν ότι δεν έχουν εντοπιστεί προβλήματα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας και πως η αναστολή χορήγησης των δόσεων είχε προληπτικό χαρακτήρα.
Σημειώνεται ότι εκτιμάται πως η μόλυνση οφείλεται σε μεταλλικά σωματίδια, σύμφωνα με όσα όπως ανέφερε η δημόσια τηλεόραση της Ιαπωνίας NHK, επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης