Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία - κορωνοϊός: Αριθμός ρεκόρ 1.323 νέων κρουσμάτων – Οι συζητήσεις για τα επόμενα βήματα μετά το lockdown

Αυστραλία - κορωνοϊός: Αριθμός ρεκόρ 1.323 νέων κρουσμάτων – Οι συζητήσεις για τα επόμενα βήματα μετά το lockdown
Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Gladys Berejiklian, έχει κάνει λόγο για άνοιγμα της πολιτείας μόλις επιτευχθεί ποσοστό εμβολιασμού στο 70% του πληθυσμού με ηλικία άνω των 16 ετών
Σχετικά Άρθρα

Αριθμό ρεκόρ 1.323 περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19 κατέγραψε η Αυστραλία, όπου έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για τον τρόπο που η χώρα θα αρχίσει να ζει με τον κορωνοϊό εντός της κοινότητας.
Στη Νέα Νότια Ουαλία, που είναι η πιο πολυπληθής πολιτεία της Αυστραλίας και το επίκεντρο των κρουσμάτων μόλυνσης από την παραλλαγή Δέλτα, καταγράφηκαν 1.218 περιστατικά μόλυνσης, την ώρα που οι αρχές δρομολογούν την ελαφρά χαλάρωση των περιορισμών, μετά την επιβολή lockdown για εννέα εβδομάδες.
Μάλιστα, το lockdown θα εφαρμοστεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ο στόχος για το άνοιγμα

Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Gladys Berejiklian, έχει κάνει λόγο για άνοιγμα της πολιτείας μόλις επιτευχθεί ποσοστό εμβολιασμού στο 70% του πληθυσμού με ηλικία άνω των 16 ετών.
«Άσχετα με την πορεία των αριθμών …, η διπλή δόση εμβολίου σε ποσοστό 70% στη Νέα Νότια Ουαλία, σημαίνει ελευθερία για αυτούς που έχουν εμβολιαστεί» δήλωσε η Gladys Berejiklian.
Κατά την ίδια, η πολιτεία βρίσκεται στο μισό της διαδρομής για την επίτευξη του στόχου εμβολιασμού που έχει τεθεί.

Η εικόνα στη Βικτόρια

Στη Βικτόρια, που είναι η δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας και διανύει το έκτο lockdown , καταγράφηκαν 92 νέα κρούσματα.
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων σε χρονικό διάστημα περίπου ενός έτους.
Ήδη, λόγο για παράταση του lockdown, που αρχικά επρόκειτο να τερματιστεί την Πέμπτη 2/9, έκανε ο πρωθυπουργός της Βικτόρια, Daniel Andrews, χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει για πόσο χρονικό διάστημα.
«Βλέπουμε πολλά περισσότερα κρούσματα σήμερα, ώστε να μπορούμε να εξετάσουμε σοβαρά το άνοιγμα αργότερα μέσα στην εβδομάδα» εξήγησε ο Daniel Andrews.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης