Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Εμβολιαστείτε, αν θέλετε να τελειώσουν τα lockdowns, προειδοποιεί η κυβέρνηση - Στόχος: Στο 80% οι πλήρως εμβολιασμένοι

Αυστραλία: Εμβολιαστείτε, αν θέλετε να τελειώσουν τα lockdowns, προειδοποιεί η κυβέρνηση - Στόχος: Στο 80% οι πλήρως εμβολιασμένοι
H κυβέρνηση της Αυστραλίας πιέζει τους πολίτες να ολοκληρώσουν τους εμβολιασμούς για να τερματίσει τα περιοριστικά μέτρα
Σχετικά Άρθρα

Τον εμβολιαστικό στόχο του 70% - 80% πλήρως εμβολιασμένων πολιτών θέλει να πιάσει η κυβέρνηση της Αυστραλίας και «εκβιάζει» τους πολίτες προκειμένου να άρει τα lockdown και να απομακρύνει την πιθανότητα παράτασης ή επιβολής νέων, εν μέσω αντιπαραθέσεων με τους Εργατικούς για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και των διαδηλώσεων που έχουν κάνει το Σίδνεϋ άνω κάτω.
Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε να ορίσει ως κατώτερο αποδεκτό ποσοστό που μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο επιβολής νέων lockdown το 70% ως και 80% των πολιτών να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Περισσότερες από 1,7 εκατομμύρια δόσεις χορηγήθηκαν την περασμένη εβδομάδα με ρεκόρ 310.524 δόσεων χθες την Παρασκευή 20 Αυγούστου σε εθνικό επίπεδο.
Η Αυστραλία έχει εμβολιάσει πλήρως το 29,6 % των ατόμων άνω των 16 ετών, ενώ το 51,8 % έχει λάβει την πρώτη δόση.

Τα δεδομένα του κορωνοϊού

Με νέο εθνικό ρεκόρ κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού σε 24 ώρες, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί τα δεδομένα από όλες τις πολιτείες της, η κυβέρνηση επιμένει οι πολίτες να εστιάζουν στο στόχο της ανόδου των εμβολιασμών.
Ειδικότερα, εντοπίστηκαν 886 κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Νέα Νότια Ουαλία (ΝΝΟ)και στη Βικτόρια, εκ των οποίων η μεγάλη πλειοψηφία στο Σίδνεϊ, που βρίσκεται στο επίκεντρο της αναζωπύρωσης πανδημίας που αποδίδεται στην πιο μολυσματική παραλλαγή Delta, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.
Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ανακοινωθεί τα επιδημιολογικά δεδομένα από τις υπόλοιπες πολιτείες, ο αριθμός των μολύνσεων ήδη ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των 754 κρουσμάτων.
Στα νοσοκομεία βρίσκονται 516 ασθενείς, εκ των οποίων οι 85 έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και οι 76 ήταν ανεμβολίαστοι, όπως διευκρίνισαν αξιωματούχοι.
Σημειώνεται ότι το Σίδνεϊ τελεί υπό αυστηρά περιοριστικά μέτρα εδώ και εβδομάδες, χωρίς όμως να έχει περιορίσει το ξέσπασμα, το οποίο εξαπλώθηκε σε άλλες πολιτείες και έφθασε μέχρι τη γειτονική Νέα Ζηλανδία.
Η πολιτειακή πρωθυπουργός Gladys Berejiklian, ανακοίνωσε τρεις θανάτους ασθενών με την COVID-19 στη Νέα Νότια Ουαλία.
Ερωτώμενη πώς όποιος ζει υπό αποκλεισμό αν μπορεί να έχει ελπίδα, βλέποντας αυτά τα στοιχεία, απάντησε ότι οι άνθρωποι πρέπει να επικεντρωθούν στους αριθμούς εμβολιασμού, λέγοντας στους δημοσιογράφους: «Ενώ οι αριθμοί των κρουσμάτων αυξάνονται, το πιο σημαντικό ποσοστό που ανεβαίνει είναι το ποσοστό των εμβολιασμών».
«Το ποσοστό εμβολιασμού είναι εκεί που μπορούμε να προσβλέπουμε στην ελεύθερη ζωή», πρόσθεσε.
Η ΝΝΟ έχει χορηγήσει τώρα μια πρώτη δόση στο 57,56% των πολιτών  και μια δεύτερη δόση στο 30,81%.

Νέα κέντρα εμβολιασμού

Ο πρωθυπουργός Andrew Barr δήλωσε ότι με τις υπάρχουσες δομές εμβολιασμού να έχουν κλείσει τα διαθέσιμα ραντεβού τους μέχρι τον Οκτώβριο, θα ανοίξει ένας νέος κόμβος μαζικού εμβολιασμού στο Αυστραλιανό Ινστιτούτο Αθλητισμού.
Η τοπική κυβέρνηση του Κουίνσλαντ παραμένει ανήσυχη για το ξέσπασμα στη ΝΝΟ.
Μόνο όσοι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου επιτρέπεται να διασχίσουν τα σύνορα.
Η επικεφαλής υγειονομική διευθύντρια Jeannette Young προέτρεψε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, καθώς το 45,88 % των επιλέξιμων ατόμων είχαν μία δόση και μόλις το 27,4 % δύο.
Τόνισε ότι μόλις επιτευχθεί ο στόχος του 80%, η πολιτεία «πιθανότατα» θα ανοίξει ξανά στη ΝΝΟ και στην υπόλοιπη Αυστραλία ανεξάρτητα από τυχόν εστίες.
Είπε σε εκείνο το σημείο ούτε το κράτος θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τον COVID-19.
"Μόλις ανοίξουμε δεν θα έχουμε μηδενικά κρούσματα, φυσικά, αλλά θα έχουμε μια ασθένεια που μπορούμε να διαχειριστούμε", δήλωσε η Young.

215 εμβόλια ανά λεπτό

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Απασχόλησης Stuart Robert εξήρε τον ρυθμό εμβολιασμών, αλλά δεν ανέφερε αν υπάρχει κάποιο ομοσπονδιακό σχέδιο για ένα σύστημα ελεύθερης διέλευσης εμβολιασμένων με πιστοποιητικό.
"Τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 900.000 εμβόλια ... 900.000", είπε στους δημοσιογράφους.
"Είναι ισοδύναμο με 215 ανά λεπτό, είναι ένας εξαιρετικός ρυθμός."
«Το αν θα χρησιμοποιηθούν πιστοποιητικά εμβολιασμού θα εξαρτηθεί φυσικά από τις πολιτειακές δομές δημόσιας υγείας και αυτό είναι θέμα αυτών των κρατιδίων», πρόσθεσε.
Ο εκπρόσωπος υγείας των Εργατικών Mark Buttler είπε ότι όταν επιτευχθεί ο στόχος του 70%, θα πρέπει να υπάρξει μια «λογική συζήτηση» σχετικά με τα πιστοποιητικά.
Είπε ότι η Qantas και ορισμένα φεστιβάλ τέχνης έχουν ήδη επισημάνει ότι θα απαιτηθεί απόδειξη εμβολιασμού για το προσωπικό και τους θαμώνες, αντίστοιχα.
«Συνεπώς, πρέπει να γίνει αυτή η συζήτηση στην Αυστραλία όπως έγινε σε χώρες του εξωτερικού», είπε.
«Αλλά τι να συζητήσουμε όταν εξακολουθούμε να έχουμε μόνο περίπου το 20% του πληθυσμού της Αυστραλίας πλήρως εμβολιασμένο;», κατέληξε.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης