Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεντρική Τράπεζα Ισπανίας: Αναβάθμισε στο 6,3% τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας το 2021

Κεντρική Τράπεζα Ισπανίας: Αναβάθμισε στο 6,3% τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας το 2021
Η ισπανική οικονομία αυξήθηκε με παρόμοιο ρυθμό στο γ΄ τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο, χάρη στην ισχυρή εγχώρια ζήτηση και στη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού, ανέφερε η Τράπεζα της Ισπανίας

Η Τράπεζα της Ισπανίας έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο κεντρικό σενάριο για τις προβλέψεις της, επιμένοντας πως υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός αβεβαιότητας λόγω δυνητικά πιο μεταδοτικών μεταλλάξεων της πανδημίας.
Στο γ΄ τρίμηνο αναμένει ότι το ΑΕΠ της Ισπανίας θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,7% αφού αυξήθηκε 2,8% στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου.
Στο τριμηνιαίο report της η κεντρική τράπεζα αναφέρει πως "η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρήθηκε μέχρι το τέλος του Ιουλίου, δεν επηρέασε σχεδόν καθόλου τη διαδικασία χαλάρωσης των περιορισμών, καθώς οι υγειονομικές συνέπειες ήταν λιγότερο σοβαρές σε σχέση με τα προηγούμενα κύματα, χάρη στην πρόοδο που σημειώνεται στη διαδικασία εμβολιασμών”.
Μετά από την ύφεση-ρεκόρ του 10,8% το 2020, η κεντρική τράπεζα αναμένει ανάπτυξη του ΑΕΠ 6,3% το 2021, έναντι του 6,2% που ανέμενε τον Ιούνιο.
Για το 2022 αναμένει ανάπτυξη 5,9% από το 5,8% που ήταν η αρχική εκτίμηση και 2% το 2023, έναντι 1,8% που ήταν η αρχική εκτίμηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης