Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Johnson εμπνέεται από την ελληνική μυθολογία και... σκέφτεται να αλλάξει το όνομά του σε «Βορέας»

Ο Johnson εμπνέεται από την ελληνική μυθολογία και... σκέφτεται να αλλάξει το όνομά του σε «Βορέας»
Να αλλάξει το όνομά του σε... «Βορέας» -αντλώντας έμπνευση από την ελληνική μυθολογία- σκέφτεται ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Johnson
Να αλλάξει το όνομά του σε... «Βορέας» -αντλώντας έμπνευση από την ελληνική μυθολογία- σκέφτεται ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Johnson, όπως ανέφερε ο ίδιος στη διάρκεια της συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.
Συγκεκριμένα, ο Johnson μιλώντας για την κλιματική αλλαγή, στη διάρκεια της συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη της βρετανικής κυβέρνησης στη νέα «πράσινη» τεχνολογία για την επίτευξη του στόχου για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
«Έχουμε τοποθετήσει στα ωραία μας δάση όμορφες ανεμογεννήτριες (...). Παράγουμε τόσο πολύ υπεράκτιο άνεμο που σκέφτομαι να αλλάξω το όνομά σε Βορέας Johnson» είπε συγκεκριμένα, ο ίδιος, κάνοντας λογοπαίγνιο, χρησιμοποιώντας το όνομα του «Βορέα» που ήταν η προσωποποίηση του βόρειου ανέμου, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία.
Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο του 2020, ο Johnson αποκάλυψε τα σχέδια της κυβέρνησης για μια «πράσινη βιομηχανική επανάσταση» στη Βρετανία, η οποία όπως είχε διαμηνύσει, θα μπορούσε «να δημιουργήσει, να στηρίξει και να προστατέψει εκατοντάδες χιλιάδες πράσινες θέσεις εργασίας».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης