Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός «αποψιλώνει» τα ήδη καταπονημένα νοσοκομεία – Άρχισαν οι απολύσεις

Καναδάς: Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός «αποψιλώνει» τα ήδη καταπονημένα νοσοκομεία – Άρχισαν οι απολύσεις
Σε νοσοκομεία και γηροκομεία, η έλλειψη εργαζομένων θα ασκήσει πίεση στο ήδη υπερφορτωμένο δυναμικό που αντιμετωπίζει σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας
Σχετικά Άρθρα

Ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης στον Καναδά προετοιμάζεται για μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και απολύσεις, καθώς πλησιάζουν οι προθεσμίες για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλη τη χώρα και τα συνδικάτα ασκούν πιέσεις στην ομοσπονδιακή και τις επαρχιακές κυβερνήσεις να αμβλύνουν τις σκληρές θέσεις τους.
Σε νοσοκομεία και γηροκομεία, η έλλειψη εργαζομένων θα ασκήσει πίεση στο ήδη υπερφορτωμένο δυναμικό που αντιμετωπίζει σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας, αναφέρει το Reuters.
Η αβεβαιότητα που προκαλείται από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υπογραμμίζει τις προκλήσεις στο δρόμο προς την ανάκαμψη.

Αχαρτογράφητα νερά

Ο Devon Grayson επίκουρος καθηγητής δημόσιας υγείας στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας, δήλωσε ότι αξιωματούχοι κατευθύνονται σε αχαρτογράφητα νερά με εντολές μαζικού εμβολιασμού και δεν είναι σαφές πώς θα ανταποκριθούν οι εργαζόμενοι.
«Η έλλειψη εργαζομένων μπορεί να σημαίνει και ανθρώπινη υγεία. Είναι τρομακτικό », είπε ο Grayson
Ωστόσο, πρόσθεσε, «βρισκόμαστε σε μια ηθική κατάσταση στην οποία είναι επίσης τρομακτικό να μην διασφαλίσουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας εμβολιάζονται.

Άρχισαν οι απολύσεις

Επαρχίες όπως το Κεμπέκ και η Βρετανική Κολομβία έχουν καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και των νοσηλευτών προκειμένου να συνεχίσουν να εργάζονται στους αντίστοιχους τομείς.
Ο πρωθυπουργός Justin Trudeau παρουσίασε επίσης μια από τις αυστηρότερες εντολές εμβολιασμού στον κόσμο την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι οι μη εμβολιασμένοι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα οδηγηθούν σε άδεια άνευ αποδοχών ενώ το εμβόλιο έναντι του Covid θα είναι υποχρεωτικό για επιβάτες αεροσκαφών, τρένων και πλοίων.
Οι απολύσεις άρχισαν από ένα νοσοκομείο στο νότιο Οντάριο, το οποίο την περασμένη εβδομάδα απέλυσε 57 υπαλλήλους, που αντιπροσωπεύουν το 2,5% του προσωπικού, μετά την έναρξη ισχύος της εντολής εμβολίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης