Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fox News: Η κυβέρνηση Biden απελευθέρωσε τουλάχιστον 160.000 παράνομους μετανάστες στις ΗΠΑ

Fox News: Η κυβέρνηση Biden απελευθέρωσε τουλάχιστον 160.000 παράνομους μετανάστες στις ΗΠΑ
Η κρίση στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού, με τις καθημερινές συλλήψεις και απελάσεις χιλιάδων παράνομων μεταναστών, ξεκίνησε όταν ο Joe Biden εγκατέλειψε την αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική του προκατόχου του
Σοβαρή είναι η κρίση που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ στα νότια σύνορά τους με το Μεξικό, καθώς μυστικά έγγραφα αποκαλύπτουν πώς η αμερικανική συνοριοφυλακή απελευθέρωσε στη χώρα τουλάχιστον 160.000 παράνομους μετανάστες από τον Μάρτιο του 2021.
Σύμφωνα με τα έγγραφα που έφερε στη δημοσιότητα ο δημοσιογράφος του Fox News,Melugin, πάνω από 70.000 από αυτούς έφτασαν στις ΗΠΑ από τον Αύγουστο, δηλαδή σε διάστημα δύο μηνών.
Ο δημοσιογράφος επικαλείται ανώνυμη πηγή από τη συνοριοφυλακή των ΗΠΑ, η οποία διέρρευσε τα έγγραφα.
Τα έγγραφα, των οποίων η αυθεντικότητα δεν έχει επαληθευτεί, αναφέρουν επίσης ότι 31.977 παράνομοι μετανάστες έλαβαν προσωρινό νόμιμο καθεστώς από τις αρχές Αυγούστου, κάτι που συνήθως επιφυλάσσεται σε περιπτώσεις έκτακτης ανθρωπιστικής ανάγκης.
Το καθεστώς αυτό επιτρέπει στους μετανάστες να εργάζονται στις ΗΠΑ, ενώ χρησιμοποιήθηκε από δεκάδες χιλιάδες Αφγανούς που έφτασαν στη χώρα μετά την κατάληψη της Καμπούλ και ολόκληρου του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν.
Επιπλέον, περίπου 94.570 απελευθερώθηκαν από τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, με την εντολή να παρουσιαστούν σε επόμενο χρόνο σε δικαστήριο ή στις μεταναστευτικές αρχές για να δηλώσουν τον ακριβή προορισμό τους.
Σε ξεχωριστό έγγραφο φαίνεται μια «δύσκολη» μέρα στο σημείο Del Rio των συνόρων, ένα από τα «δημοφιλή» περάσματα.
Μέσα σε μια μέρα, λοιπόν, 128 ενήλικοι παράνομοι μετανάστες απελευθερώθηκαν από τη συνοριοφυλακή χωρίς να τους επιβληθεί κάποιος περιορισμός, όπως «βραχιολάκι» ή να παραδώσουν τα έγγραφά τους, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η εποπτεία τους εντός ΗΠΑ.
Η κρίση στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού, με τις καθημερινές συλλήψεις και απελάσεις χιλιάδων παράνομων μεταναστών, ξεκίνησε όταν ο Joe Biden εγκατέλειψε την αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική του προκατόχου του.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης